Alt du behøver at vide om indeksfonde  

visibility 1627 L1020Indeksfonde er blevet et utroligt populært investeringsaktiv i de seneste par år, og det er bestemt ikke uden grund. Det er alt det gode ved investering, samlet i ét produkt. Du får en bred spredning på forskellige markeder og sektorer, lave gebyrer, og så er dit tidsforbrug ved at investere i én minimalt. 

Vi går her gennem de vigtigste ting, du skal vide om indeksinvesteringer, men det er fra et større og generelt fugleperspektiv, så du får et godt overblik over området. Ønsker du efterfølgende at komme endnu mere i dybden med emnet, og foretage informerede beslutninger om dine investeringer, kan det være en rigtig god idé at gennemgå forskellige rådgivningssider og ekspertsider, hvor du kan finde opdateret ekspertviden - gratis. Disse sider går nemlig højt op i at lære nye investorer, hvordan de kommer godt i gang, og at blive fortrolig med indeksinvesteringer. 

Det, der er godt at vide om indeksinvesteringer 

Indeksfonde er blevet en kæmpe styrke for investorer, der søger passive indekstrategier frem for aktivt forvaltede fonde. Det er rigtig populært, fordi du kan blive eksponeret meget bredt, uden nødvendigvis at skulle investere mange penge, men du kan stadig få en lille bid af det hele. 

Når indeksfonde er passivt forvaltede betyder det også, at dine omkostninger ved at investere er meget små. Det sænker nemlig behovet for gebyrer væsentligt, at der ikke sidder et menneske, og skal forvalte dine investeringer. Gebyrer er også noget af ekspertsiderne går i dybden med, hvor eksempelvis Mininvestering.dk’s side om indexfonde, er et god bud, hvis du vil blive fortrolig med emnet. 

Hold øje med gebyr

Som investor skal du stadig huske at holde øje med netop gebyrer, og overveje den indeksfond du vælger, da de ikke alle er lige billige. Samtidig kan nogle indeksfonde være bedre til at følge et indeks end andre, og derfor er det vigtigt, at du undersøger fondens performance og gebyrer grundigt, inden du endeligt beslutter dig for den. 

Til sidst er det også vigtigt at være opmærksom på, at blot fordi du ejer et indeks, er det ikke ensbetydende med, at du er immun overfor risiko eller et tab, hvis markederne falder. Indeksfondene følger jo netop et givent marked, og falder det, så vil indeksfonden altså også gøre det. Derfor kan du med fordel tage et kig på, de risiko ratings en indeksfond har, og se om der er meget eller lidt risiko ved fonden. Her kommer det også i høj grad an på, din risikoprofil og investeringshorisont, som netop er afgørende for, hvor stor risiko, du bør tage. 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk