Backpacker i Vietnam  

partner ore osprey 13 04 2021Hvis du er vild med at rejse med rygsæk, nyde smuk natur og opleve en anderledes kultur - så skal din næste rejsedestination være Vietnam. Vietnam ligger i Asien og grænser mod Kina, Laos og Cambodja. 

I Vietnam er der gode transportmuligheder til længere distancer, og som backpacker kan der med fordel benyttes natbusser for at komme fra sted til sted. Du kan tage turen fra syd til nord, hvor du starter i Ho Chi Minh og ender i Hanoi. Det anbefales, at du bruger minimum tre uger, men også meget gerne længere tid, så du kan få det fulde ud af landet og opleve så meget som muligt. Du kan de fleste steder leje cykler eller en knallert, så du kan komme rundt i lokalområdet. For at komme tæt på lokalbefolkningen, kan du leje værelser hos dem i deres private hjem. På den måde kan du få et indblik i deres kultur. Vietnamesere er søde, og vil gøre sit bedste for at hjælpe dig, så du får en fremragende tur.

Når du er i Vietnam, kan du ikke undgå at støde på deres suppe ved navnet Phó, der betragtes, som deres nationalret. Den serveres de fleste steder og består oftest af nudler, kød og grøntsager. Du kan derudover tilbringe tid på de lokale, farverige markeder. Her kan du finde lækre eksotiske frugter såsom jackfruit, rambutan og dragefrugt. Det er helt klart et besøg værd, og du kan finde markeder mange steder, når du er på vej op gennem landet. 

Af seværdigheder kan du tage på krigsmuseum i Ho Chi Minh for få en historisk baggrund omkring Vietnamkrigen. Det kan være en barsk oplevelse, men også meget lærerigt for at forstå Vietnams historie. Der ligger også Cu Chi tunnellerne, hvor du kan gå under lange, smalle tunneller under jorden. På rejsen op mod toppen af Vietnam, kan du tage til Hoi An og bruge et par dage. Det er kendt som skræddernes by, da der ligger mange skrædderforretninger rundt om i gaderne. Så du kan her få syet hvad end du lige står og mangler. De er superdygtige og gode til deres håndværk. Du kan også nyde deres gamle, smalle gader. Det er en lille by med hyggelig belysning, når mørket falder på.

Hvis du er i Vietnam, kan du ikke komme uden om Ha Long Bay, hvor du kan sejle rundt på vandet og nyde det smukkeste naturlandskab. Her har du også rig mulighed for at sejle kajak. Det anbefales også, at du tager til byen Sa Pa. Her kan du tage på en trekking tur, for at opleve deres naturskønne områder. Der er en smuk udsigt på hele turen med rismarker, træer og bjerge. Det er helt klart et besøg værd. 

Tag Osprey med på rejsen

For at få den bedste tur er du nødt til at investere i en god rygsæk. Hvis du skal investere i en rygsæk i høj kvalitet og lang holdbarhed, så kan du med fordel kigge efter Osprey. Det er utrolig vigtigt, at den opfylder dine behov og præferencer, når du skal bruge rygsækken. Den skal være komfortabel, så den ikke slider på din ryg. 

Til din rejse til Vietnam kan du med fordel vælge en stor rygsæk, som er god og rummelig til alle dine ting. Derudover vil en daypack være fornuftig at tage med på endagsture, så du ikke behøver have alle dine ting med. Osprey laver også bæltetasker, som du kan have med på din rejse. På denne måde kan du hele tiden have dine værdifulde genstande på dig, når du færdes i Vietnam. 

Med en god rygsæk kan du nyde livet, som backpacker i Vietnam.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk