Forlæng levetiden på din vaskemaskine med disse 3 tips

partner ora reservedele 26 03 2021Kan du ikke undvære din vaskemaskine? I gennemsnit holder en vaskemaskine i op til 8 år, men det er selvfølgelig under forudsætning af, at du passer godt på maskinen.

Vil du gerne drage nytte af din vaskemaskine i et par år endnu? Så læs med videre og find ud af, hvordan du kan forlænge levetiden på din vaskemaskine. 

Regelmæssig afkalkning

Der vil med tiden opstå ophobninger af kalk i din vaskemaskine. Det kan hindre maskinen i at vaske optimalt, hvorfor regelmæssig afkalkning er en nødvendighed. Du kan afkalke vaskemaskinen på flere måder, men langt de fleste gør brug af kalktabs og maskinvask ved minimum 90 grader indimellem.

Gør brug af vaskepose

En vaskepose er et must-have, hvis du gerne vil passe godt på din vaskemaskine. Den skal bruges ved eksempelvis BH’er, ting med blonder, sarte tekstiler og andre småting, der kan sætte sig fast i vaskemaskinens filter. Det kan være en dyr fornøjelse at skulle reparere maskinen, hvis der er noget, der sætter sig fast, så gør dig selv den tjeneste og invester i en vaskepose til din vaskemaskine.

Dosér altid sæben rigtigt

Langt de fleste mennesker doserer vaskemidlet ud fra øjemål, men det kan ikke betale sig. Overdoserer du, bliver dit tøj ikke mere rent. I stedet bliver det fedtet, fordi vaskemaskinen ikke kan opløse al sæben. Underdoserer du, er det ikke sikkert, at du får bugt med bakterier og pletter på tøjet. Ved at dosere korrekt sparer du penge, passer på miljøet og forlænger levetiden på din vaskemaskine.

Er uheldet ude, og virker din vaskemaskine ikke længere? Så undersøg først, om det blot er en enkelt del i maskineriet, der er stået af. Her kan du se vaskemaskine reservedele, hvis det er tilfældet. Det kan spare dig mange penge, da du dermed slipper for at skulle punge ud for en helt ny vaskemaskine.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk