Byg Asgers Taghave i Minecraft

asgers have kartoflerVær selv med til at bygge tagfarmen Asgers Have – i computerspillet Minecraft

Netværket Vores Byrum er gået sammen med arbejdsgruppen  Asgers Have om en ny workshop, og opfordrer nu Ørestadsbeboere og Københavnere til at gribe chancen for at sætte deres præg på Asgers Have - den måske kommende tagfarm og taghave på toppen af et parkeringshus i Ørestad Syd. Det populære computerspil Minecraft skal bruges til at engagere lokale borgere i at bygge og visualisere deres eget nye byrum.

Spillereglerne er simple
“Vi håber du vil bygge med. Spillereglerne er simple. Vi forestiller os, at taget indeholder en tagfarm, en restaurant og et stort areal til grønne byrum fyldt med aktiviteter. Byg og tegn taget lige efter dit hoved!”, siger Nick Vikander fra arbejdsgruppen. 
Minecraft-workshoppen, hvor man kan tegne modeller af Asgers Have, foregår i facebookgruppen “Samskab Ørestad”.

Byggeworkshops
Workshoppen vil byde på live bygge-workshops og online byggemøder i maj måned. Også gaderummet omkring P-huset vil blive udfordret og opført i Minecraft sammen med en model af P-huset med et tomt tag. 
De udarbejdede kreative modeller vil blive offentlige tilgængelige og udstillet online. Man kan se eksempler på andre Minecraft byrumsprojekter hos blockbyblock.org. Her er mange triste og forsømte byrum transformeret til rare, inspirerende og levende opholdsrum via det populære spoilsoftware.

Arbejdsgruppen er på vej med  flere borgerinddragende tiltag, der skal sikre, at Asgers Have imødekommer borgernes ønsker. Blandt andet er der lavet en online spørgeskema-undersøgelse, som løber indtil 3. maj. De ønsker og input der kommer frem fra spørgeskema-undersøgelsen, vil blive brugt i Minecraft- workshoppen. Resultater og modeller vil blive brugt i det videre arbejde med at udforme et konkret forslag til Asgers Have.

Desuden har amager Skovhjælpere plantet kartofler i halm på grunden, hvor p-hus Asger Jorn skal bygges (se foto). Der kommer flere beboer-avents på grunden her i foråret.

Tiltagene er støttet af Amager Vest Lokaludvalg.

Asgers Have er en fremragende ide   

På vej mod Asgers Have - tagfarm i Ørestad 

 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk