Kort Nyt - blomsterpenge, smukkeste nybyggeri, nye affaldscontainere

naturpark blomster augustKORT NYT: Få penge til at så blomster i gården eller på gaden.

I Danmark er knap 2.000 dyrearter truet på eksistensen. Københavns Kommune har nu oprettet en Biodiversitetspulje, som støtter projekter er mere og bedre bynatur. Ambitionen er at sikre grønne åndehuller for insekter, fugle og smådyr. Men kan for eksempel få penge til at omdanne græsplæner til blomsterenge. Man kan få penge til at købe planter og frø, hvis man vil lave bede omkring gadetræer, eller til blomsterkasser på fortovene. Eller man kan få penge til at afholde foredrag i boligforeninger og på skoler om, hvordan man i det konkrete område kan øge kvaliteten af naturen. Når københavnerne skal søge om midler i puljen, kan de spørge Danmarks Naturfredningsforening til råds om biodiversitet i projekterne. Derer 3,8 mio, kroner i biodiversitetspuljen. Det bliver muligt at søge om midler to gange årligt.  Læs mere på www.kk.dk/biodiversitet.

Stem på det smukkeste byggeri
Fra mandag 29. marts kan alle københavnere være med til at udpege årets smukkeste nybyggeri i byen.  Det sker når publikumsprisen skal uddeles i forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering, som har fundet sted siden 1903. Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Da var det Axel Towers, der løb med prisen.

 10 byggerier er nomineret til publikumsprisen i år, bl.a. metrostationerne på Cityringen, Frihedsmuseet og Charlottetårnet på Østerbro. Der kan stemmes til og med 20. april.  Alle præmierede byggerier inkl. publikumsprisen afsløres den 27. april. 
Afstemningen foregår på www.kk.dk/bygningspraemiering

Nye sorteringsanlæg skal stå ude på fortovene
Københavns Kommunevil opsætte 750 nye sorteringspunkter til affald. bI dag har op mod 34.000 boliger i København ikke plads i gården til at kunne sortere alle typer affald, og den udfordring vil kun vokse i takt med øget affaldssortering. når vi de kommende år skal sortere endnu mere, vil denne udfordring kun vokse. Kommunen har lanceret en hjemmeside med et interaktivt kort, hvor københavnerne kan komme med deres egne ønsker til, hvor sorteringspunkterne skal placeres. Teknik- og Miljøforvaltningen er desuden i dialog med lokaludvalgene for at tilpasse eventuelle lokale hensyn i forhold til placeringen af de nye sorteringspunkter. Anlægsarbejdet med de første sorteringspunkter forventes at gå i gang i begyndelsen af 2022.
Læs mere på www.kk.dk/sorteringspunkter 

Stole og skraldespande er sat ud
De velkendte Ørestads-stole er nu sat ud flere steder i bydelen. Stolene kommer ud på fællesområderne hvert forår sammen med det øvrige byrumsinventar, somgrundejerforeningerne råder over. Der er også blevet sat nogle flere affaldsspande ud ved nogle af de områder, hvor der er erfaring for, at behovet er størst når vejret bliver bedre. smæssigtder kræver lidt ekstra på affaldsfronten. Det gælder f.eks. Byparken, promenaden ved Kalvebod Fælled Skole, flere stoppesteder på Richard Mortensens Vej samt Robert Jacobsens Vej.
Får man øje på en overfyldt affaldsspand eller en stol på afveje, kan man sende et tip til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ny leder af Partnerskabet
Efter fire år på posten som leder af den boligsociale helhedsplan i Urbanplanen og Hørgården stopper Michael Hedegaard Jensen fra april måned. Han skal fremover arbejde for Ikano Bolig, som er en privat boligudvikler, der har ambitioner om at bygge gode rammer for fællessskab og nærvær. Han afløses af Julie Abitz, som er konstitueret leder fra 1. april. Julie har stået i spidsen for infrastrukturprojektet i Hørgården. I 2022 slutter den nuværende boligsociale helhedsplan for de 5 boligafdelinger i Urbanplanen. Fremover lægges Urbanplanen sammen med Amagerbro Helhedsplan, som dækker 19 boligafdelinger på tværs af flere boligselskaber.
"Jeg er jo rigtig glad for det her job, men efter 13 år i 3B, først i Kokkedal og så her, har jeg lyst til at der skal ske noget nyt – og så kom der simpelthen et tilbud forbi, som jeg ikke kunne sige nej til," siger Michael Hedegaard Jensen til www.urbanplanen.com.

ITU ESPRESSO
Kaffepausen der gør Dem klogere: ITU ESPRESSO er IT-Universitetets livestreamede talk-serie om it-ledelse. I samtalerne på 20-30 minutter sætter værtinde og moderator, Pernille Enggaard, en forsker eller faglig ekspert i stævne. Talk-serien formidler indsigter fra it-forskningen til professionelle, der arbejder med digitalisering. Serien forløber som en række koncentrerede kaffepauser, der gør deltageren klogere på alt det, der rører sig på digitaliseringsagendaen og deler gode råd til ledere af digitalisering. I den seneste ITU ESPRESSO talk belyserJonas Valbjørn Andersen, lektor ved Institut for Business IT og underviser på Master i it-ledelse, mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer. Gå på opdagelse i hele ITU ESPRESSO-serien her, og se eller gense tidligere talks.

 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk