Ørestad Skole får lov til små klassekvotienter

skole kfs indvielse OKT2018 06I Børne- og Ungdomsudvalget er der flertal for at forlænge forsøgsordning for tre skoler i Ørestad, som betyder at de må beholde lave klassekvotienter tre år endnu.

Det betyder at skolerne kan planlægge ud fra  en klassekvotient på 21, i stedet for som normalt 28. 

Forsøgsordningen blev indført for tre år siden på grund af overbelægning på bl.a.  Ørestad Skole og Kalvebod Fælled Skole. Begge skoler har kapacitet til 3 spor, men har øjeblikkeligt 4 eller 5 spor på flere årgange. 

Klassedelinger igen og igen
Kapacitetsudfordringerne opstår, når en klasse fyldes med over 28 elelver. Så er skolerne tvunget til at oprette en ny klasse, og klassekvotienten falder til måske kun 15 elever pr. klasse.  Fritvalgs-elever som får lov til at blive optaget på skolerne er med til at drive klassekvotienten op. 

Derfor har skolerne i Sydhavn og Ørestad siden 2018 haft lov til at sætte et loft på 21 elever pr. klasse på alle klassetrin. Det betyder at alle klasser er 'fyldt op' og det sparer plads.

Skolerne har været meget tilfredse med ordningen, og derfor vil politikerne nu forlænge ordningen frem til skoleåret 2023/2024. Den kommende skole på Hannemanns Allé kommer også med i ordningen.  Borgerrepræsentationen skal Senere i år godkende forslaget om en klassekvotient under lovens maksimum på 28 elever. 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk