48 billige boliger ved siden af Streethallen

fsb byggeri oerestad boulevard 49 Cobe onlineBoligselskabet fsb vil opføre 48 billige og mindre almene boliger på Ørestad Boulevard 49. De kan stå klar om to år

• Det almennyttige boligselskab fsb er parat til at opføre endnu flere almene lejeboliger i Ørestad. Selskabet har bygget to afdelinger i Bellakvarter, og vil nu bygge 40 familieboliger, 4 små familieboliger og 4 ungdomsboliger på Ørestads Boulevard 49 ved siden af Streethallen.

fsb byggeri oerestad boulevard 49 Cobe 1 onlineVisualisering af nyt byggeri på Ørestad Boulevard 49. Fsb's boliger er markeret med de røde cirkler. Visualisering: CobeDe almene boliger bliver uden altaner, til gengæld lægges der vægt på at lave grønne fællesrum, så beboerne kan komme hinanden mere ved. I projektbeskrivelsen er der også masser af grønne planter. F.eks. grønne tage og grønt på facaderne. Boligerne skal være bæredygtige og prisvenlige.  Og det er noget som stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) godt kan lide:

"Når vi blander alment og privat, får vi en varieret beboersammensætning, som er medvirkende til at skabe en sammenhængende by. København skal ikke deles op, så de almene boliger ligger samlet et sted og de private et andet," siger Karina Vestergård Madsen.

Projektet er en del af et større byggeprojekt som udover fsb's boliger mod Nordre Landkanal i øst, også omfatter et kompleks med 169 ejerboliger ud til sivegaden mod vest . Projektet er udarbejdet af Cobe for grundejeren AP Ejendomme.

Prisen på de almene boliger forventes at blive 118 mio. kr. Der vil blive ydet kommunal støtte i form af grundkapital på 10 procent af anskaffelsessummen for boligerne svarende til i alt 12,3 millioner kroner.

Det forventes, at opførelsen af projektet kan gå i gang medio 2019 med ibrugtagelse medio 2021.

Visualiseringer og projektbeskriver: https://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/Attachments/22745471-31699895-1.pdf

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk