125 ungdomsboliger på vej i Ørestad Nord

artillerihuset spadestik onlineDet første spadestik er netop taget til opførelsen af over 100 nye almene ungdomsboliger ved DR-Byen

• Det nye byggeri ligger på hjørnet af Amagerfælledvej og Rued Langgaards Vej og har fået navnet Artillerihuset. Byggeriet kommer til at indeholde i alt 131 almene boliger fordelt på 125 ungdomsboliger på ca. 37 kvadratmeter og seks små almene familieboliger på 54 kvadratmeter. Syv af ungdomsboligerne indrettes, så de tager hensyn til fysisk handicappede.
”København vokser med 10.000 indbyggere hvert år, hvoraf mange er unge og studerende. De tilhører lavindkomstgruppen, der har sværest ved at finde en bolig i København. Derfor skal vi sætte turbo på byggeriet af ungdomsboliger, hvilket dette byggeri er et smukt eksempel på,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Vaskeri og tagterrasse

På hver etage indrettes et stort fælleskøkken, og fordelingsgangene indrettes med opholds- og studienicher. På husets tagflade indrettes en stor fælles tagterrasse, højt hævet over gadens trafikstøj og med udsyn over Amager og Københavns tårne. Byggeriet kommer til at indeholde et fællesvaskeri i stueetagen.
artillerihuset onlineHuslejen for ungdomsboligerne forventes at ligge på 4.450 kr. pr. måned eksklusiv faste udgifter, mens familieboligerne kommer til at koste omkring 6.050 kroner om måneden.
”København har meget brug for ungdomsboliger til de mange unge, der vælger at uddanne sig i vores by og i fsb gør vi vores til at byen får flere boliger til unge. At Artillerihuset også kommer til at rumme seks små familieboliger, er kun endnu en gevinst. Fsb har i 85 år været med til at bygge hovedstaden, så der er plads til københavnere i alle aldre – også de unge,” siger fsb ’s formand Steen Søndergaard Thomsen.

Artillerihusets boliger ventes at stå klar til indflytning i december 2020.

Foto øverst: fsb-formand, Steen Søndergaard Thomsen (tv) tog sammen med overborgmester Frank Jensen (S) det første spadestik til Artillerihuset.
Foto: fsb

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk