By & Havn indleder ny forretningsstrategi

Anne Skovbro er efter tiltrædelsen som adm. dir. for By & Havn sidste år parat til at smide den gamle strategi i skraldebøtten og begynde på en frisk

• Det er ikke længere nok for By & Havn at levere bykvarterer af international klasse. Men med en helt ny forretningsstrategi vil adm. dir. i By & Havn, Anne Skovbro, gøre op med den middelmådige fortid.
”Det hedder i den nuværende vision for By & Havn, at ”vi skal levere bykvarterer af international klasse”. Det synes jeg er en mærkelig formulering. Det er jo kun en ambition om at være mainstream. Fra nu af siger vi, at vi har noget helt unikt i København. Vi er ikke som de andre. Vi skal tydeliggøre vores ambitioner og kvaliteter. Hvad mener vi, når vi taler om ”københavnerliv” og den måde, vi bor og lever på?” siger hun i et interview med Ejendomswatch.

Læs også: By & Havn øger dialogen i Ørestad Syd

Anne Skovbro understreger også, at hun vil styrke dialogen i forbindelse med udviklingen af nye bydelen og afholde flere nabomøder om aktuelle projekter og udfordringer.
”Vi skal til at bruge hele paletten og alt skal ske med åbenhed. Derfor vil jeg også, som en nyskabelse, hver år aflægge en ”State of the Union”-rapport. Her skal vi gøre status og tage pulsen. Den skal være mere end et årsregnskab. Den skal fortælle, hvad vi har leveret og hvad brugerne siger,” fortæller hun videre.

Inspireret af Absalon
Anne Skovbro er også med på, at de enkelte kvarterer skal have mere indhold af for eksempel kulturel karakter.
”Vi skal bygge på viden og analyser. Og det store spørgsmål er: hvordan bidrager vi til at revitalisere København. Det gælder Lynetteholmen, klimasikring, bæredygtighed, kultur og natur. Vi skal have folk i vores områder til at føle, at de hører til i København. At de har en identitet. Det skal etableringen af nye kulturhuse, Tunnelfabrikken på Ydre Nordhavn og i Svanemølleværket bidrage til,” siger Anne Skovbro til hjemmesiden.
Anne Skovbro afslører også, at hun er stærkt inspireret af blandt andet Folkehuset Absalon på Vesterbro og af bæredygtigheden i UN17 Village, der skal bygges på spidsen af Ørestad Syd.
”Borgerne køber ikke jord af os, men de forventer, at vi har styr på helheden. Samtidig skal vi som en offentlig ejet forretning forene kravet om at levere fornuftige økonomiske resultater med en langsigtet strategisk planlægning. Vi skal tænke længere end to år frem i tiden,” fortæller hun.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk