Guld til nyt byggeri i Ørestad

sweco atrium webSwecos hovedkontor i Ørestad har netop fået bæredygtighedsplakette i guld

• Plaketten understreger bygningens bæredygtige identitet og er samtidig et symbol på, hvordan Sweco også har integreret bæredygtighed naturligt i sin rådgivning.

Det var direktør for Green Building Council i Danmark, Mette Qvist, der overrakte DGNB-bæredygtighedscertificeringen ved en sammenkomst med deltagelse fra bygningens ejer, Skanska, og bygningens lejer, Sweco, som også har stået for selve projekteringen – herunder DGNB-certificeringen.

Plaketten er et udtryk for, at Swecos kontor lever op til Green Building Councils fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

sweco dgnb. onlinejpg”Bæredygtighed er en naturligt integreret del i den rådgivning, vi hver dag yder for vores kunder. Det gælder i alle vores projekter. Derfor er jeg også glad for, at vi nu helt officielt bor i en bygning, som lever op til standarden inden for bæredygtighed,” sagde Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark i forbindelse med overrækkelsen.

Med til vurderingen af byggeriet til guld har blandt andet været valget af bæredygtige byggematerialer, de akustiske forhold i bygningens atrium og selve indretningen af kontoret.

DGNB er en international bæredygtighedscertificering, der er udviklet i Tyskland, men bruges i hele verden og er blandt andet også noget By & Havn efterspørger, når nye byggerier skal godkendes til opførsel i Ørestad og Nordhavn.

Direktør for Green Building Council, Mette Qvist, markedschef i Skanska og divisionsdirektør for Planning & Design i Sweco, Jørgen Thomsen og Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk