• Redaktionen
  • Ørestad

Sådan kommer UN17 på 'Spidsen' til at se ud

spidsen lendager visualisering 5 onlineEn af Ørestads mest prestigefyldte grunde skal bebygges med genbrugsmaterialer og i øvrigt leve op til FN's 17 verdensmål. Se hvordan arkitekterne forventer, at det komer til at se ud

• Der har været spænding til det sidste med hensyn til, hvilket konsortie der skulle vinde retten til at bebygge den absolut sydvestlige spids af Ørestad. En grund der på to sider vender direkte ud mod Kalvebod Fælled og dermed også giver helt unikke muligheder for fantastiske boliger. Vinderne er Årstiderne Arkitekter (Sweco) og Lendager Group, der allerede har sat sine meget tydelige fingeraftryk i Ørestad med rækkehusbebyggelsen Upcycle Studio og karréen Ressourcerækkerne. Sweco er heller ikke ubekendt i Ørestad for selskabet holdt i indeværende måned housewarming i deres nye danske hovedkvarter i Ørestad vis-s-vis Bella Center Station.

Læs også: Lendager og Årstiderne vandt konkurrencen om Spidsen af Ørestad

Som med de øvrige byggerier ud mod syd på Kalvebod Fælled har Lendager-konsordiet valgt en trappeløsning mod syd, der giver flere boliger mulighed for en fantastisk udsigt til naturområderne. Konsortiet har taget udgangspunkt i FN's 17 verdensmål og døbt projektet UN17 VIllage.

UN17 Village er udformet, så vergangene mellem naturen, byen og bebyggelsen bliver hensigtsmæssige, og så gårdrum og udearealer tager højde for bl.a. vindforhold, sol og udsigtslinjer.

UN17 Village er designet med flere forskellige boligtypologier, der tilsammen skal danne grundlag for en mangfoldig bydel, hvor mennesker uanset familiestruktur eller alder kan bo.

Spidsen lendagaer visualisering 2 gallery3.000 m2 af det samlede UN17 Village skal anvendes til fællesfunktioner, der skal fungere som samlingssteder for bebyggelsens og Ørestadens beboere.

Bebyggelsen får også en indre promenade, der gør det nemt og børnevenligt at bevæge sig rundt i kvarteret.

UN17 Village vil anvende 100 % vedvarende energikilder, og kunne indsamle op mod 1,5 mio. liter regnvand om året til recirkulering og rekreativt brug.

Spidsen lendagaer visualisering 1 gallery

Spidsen lendagaer visualisering 3 gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEBAT:

LOUISES KLUMME:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk