By & Havn sætter 'krondiamanten' til salg

orestad syd badningBy & Havn har besluttet at sætte hjørnegrunden mod sydvest i Ørestad Syd til salg. Desuden sendes en byggegrund i Hannemannskvarteret også ud på markedet

Grunden i det sydvestlige hjørne af Ørestad Syd har udsigt til Kalvebod Fælled på to sider og ligger lige ud til søerne og den kommende Fælledpromenade. Der er heller ikke langt til det kommende beboer- og kulturhus ”Byens hus” på Asger Jorns Allé. På byggegrunden kan den heldige køber bygge 30-35.000 etagemeter bolig og serviceerhverv.

By & Havn har ventet med at sætte den attraktive hjørnegrund til salg, indtil der var tilpas stor efterspørgsels efter byggeretter, og det er der nu. Der er lige nu 18 byggerier i gang i Ørestad Syd.

"Det går stærkt for at følge med efterspørgslen efter byggeretter, og det vil vi gerne leve op til. Derfor sætter vi nu to nye byggefelter til salg. Vi mærker virkeligt et sug i kaminen. Der er også stor efterspørgsel på erhvervsbyggeretter i Ørestad,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Det andet område, der sættes til salg er Hannemannskvarteret. Her er der tale om 17.500 etagemeter, som i lokialplanen er udlagt til 100 familieboliger, 300 ungdoms- eller kollegieboliger samt et parkeringshus i 6 etager. Som nærmeste nabo opfører Københavns Kommune Ørestads tredje skole samt en svømmehal, og i nærområdet finder man også Ørestad Skøjtehal og Royal Arena. Via Byfælledens grønne og blå arealer kommer man let ud til fælleden.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk