Boligprojekt ved Streethallen

cobe ap pension byggeriKommunen vil ændre lokalplanen i Ørestad City, så AP Pension kan opføre boliger på grunden ved siden af Streethallen i Ørestad City

• Ifølge lokalplanen skulle der ligge serviceerhverv på grunden, som i dag kun har fastlagt en boligandel på 10 procent. Men det er boligmarkedet der rykker i disse år, og Københavns Kommune vil gerne have flere boliger. Derfor laver kommunen nu et lokalplantillæg, som øger boligandelen for hele Ørestad City lokalplanområdet til 40 procent. Dermed bliver det muligt for grundejeren AP Pension A/S at bygge 19.000 kvm. boliger og 2.000 kvm. daginstitution på grunden.

En slags landsby
AP Pension har fået lavet et projektforslag af COBE Architects, som vil 'nedskalere' bebyggelsen, så den opleves mindre monumental i bybilledet og for den enkelte beboer. Det er ønsket at skabe en slags landsby i byen, hvor nabofællesskab vægtes højt.
Daginstitutionens udeareal gøres tilgængelig for beboere udenfor institutionens åbningstid og integreres i gårdrummet.
Projektet har varierende boligstørrelser, altså ikke kun 3-værelses lejligheder til børnefamilier, men også mindre boliger.

Grønt kig
Desuden ønsker AP Pension, ifølge forslaget,  at skabe et grønt boligbyggeri, som trækker de grønne kvaliteter fra omgivelserne ind i bebyggelsen, i gårdrummet, på taghaverne og i de sociale fællesrum. Der skal plantes i alt 40 træer på grunden, og der skal være 'et grønt kig' fra alle lejligheder.  

Foto viser: Forslaget fra COBE Architects set fra Nordre Landkanal mod Bellakvarteret i vest. Til venstre ligger Streethallen, til højre SKANSKA/Sweco komplekset. Boligbyggeriet er brudt ned i mindre enheder så det ser mindre massivt ud end andre bygninger i city. Der er grønne taghaver og mange fællesarealer. Plus en daginstitution i midten.

Forslaget til lokalplantillæg blev behandlet af Teknik- og miljøudvalget på Københavns Rådhus 23. oktober.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk