• Redaktionen
  • Ørestad

Kommunen vil i dialog med Ørestad om skoleløsning

skole profiluge 02BUDGET 17: En lokal 'indragelsesproces' i Ørestad skal være med til at finde nye løsninger, så alle Ørestadbørn fortsat kan gå i skole i deres egen bydel. Det er resultatet af den nye budgetaftale for 2017 på rådhuset

200.000 kroner lyder ikke af meget, men det er hvad partierne på rådhuset vil afsætte til en dialogproces i Ørestad, som skal føre til at der findes en lokal løsning på mangelen på skoleklasser i bydelen. I aftaleteksten, som samtlige partier på rådhuset har underskrevet, står der:

"Ørestad vokser og prognoserne viser, at Ørestad Skole og Kalvebod Fælled Skole ikke alene kan dække behovet for plads til alle bydelens børn. Parterne er enige om, at det frem mod overførselssagen skal undersøges, hvilke muligheder der er for at løse det fremadrettede kapacitetsbehov i Ørestad. Lokalområdet skal inddrages i denne proces for at sikre løsninger, som tager udgangspunkt i de muligheder Ørestad rummer.
Der afsættes 0,2 mio.kr. i anlæg i 2017 til lokal inddragelsesproces".

Med 'overførselssagen' menes der de forhandlinger, som hvert år i marts måned fordeler de overskydende midler fra det forrige års budget. Denne 'mimibudgetrunde' plejer politikerne at bruge til at følge op på gamle politiske aftaler, der ikke var plads til de den 'rigtige' budgetaftale. Det er altså her, at man forventer at finde de cirka 100 mio. kroner, som det vil koste at etablere et ekstra skolespor i Ørestad.
Ifølge flere politikere som Ørestad Avis har talt med, betyder aftaleteksten i praksis, at Børne- og Ungdomsforvaltningens forslag om at ændre skoledistriktet og sende flere hundrede Ørestadbørn til Dyvekeskolen i Urbanplanen, nu endelig er droppet.

"Vi konservative er glade for, at der er bred enighed om at prognoserne for børnetallet i Ørestad har ramt ved siden af, og at vi nu skal understøtte den succes, som Ørestad er blevet som famile- og børnebydel", siger Nishandan Ganesalingam (K).

"Alle partier er med i aftalen, så det er et solidt håndslag på at en ændring af skoledistriktet ikke er en mulighed," siger Jens-Kristian Lütken (V).

Skole i en svømmehal?
Han tilføjer, at budgetaftalen også omfatter en beslutning om at der skal bygges en svømmehal i det centrale Ørestad, og at evt. 'samlokalisering' af skole og svømmehal skal undersøges:
"Venstre mener, det er meget oplagt at samlokalisere ny skolekapacitet sammen med en ny svømmehal. Det vil skabe endnu et samlingspunkt i Ørestad, samtidig med at det er en billigere løsning end to særskilte byggeprojekter. Det er vigtigt med at skabe steder hvor beboerne kan mødes i de nye bydele og her vil en kombineret skole og svømmehal være en kæmpe gevinst for lokalmiljøet i Ørestad," siger han.

I SF forestiller man sig helt andre løsninger:
"Denne proces kan måske resultere i helt nye måder at gå i skole på. Jeg har på et tidspunkt sagt, at det kan være at en klasse fast går i skole en dag om ugen hos Rambøll,  en anden i Field's og en tredje hos Hofor og en fjerde på  Amager Naturcenter og en femte hos Metroselskabet. Undervisningen kunne så bruge virksomhedens viden og eleverne kunne følge nogle medarbejdere osv. Helt konkret i forhold til kapaciteten, så er der lidt tid, inden vi skal beslutte, hvordan det ekstra spor skal skabes. Derfor også den innovative proces", siger Klaus Mygind (SF).

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk