Investor: Slæk på kravene i Ørestad Syd

orestad syd modelØrestadsselskabet bør revurdere hele byplanlægning i Ørestad Syd, så det bliver muligt at bygge billigere boliger uden så mange krav til arkitektur og bymiljø. Det mener adm. direktør for boligselskabet Kuben, Henrik Skaanderup

- Hvis Ørestad Syd skal blive til noget inden for en overskuelig fremtid, så kræver det en kraftig revurdering af de regler og bindinger, der er i området," siger Henrik Skaanderup til Børsen.

Han henviser til at boligsalget i Ørestad Syd er gået i stå. De seks godkendte boligprojekter kan ikke finde købere til projektsalg af lejligheder, altså købere der vil betale, før lejligheden er bygget. Kuben har købt byggejord for 90 mio. kr. i Ørestad Syd.

Henrik Skaanderup vil blandt andet have slækket kravene i de såkaldte karréplaner , som sikrer at bydelen får et sammenhængende forløb med åbne pladser. lysindfald og butiksmiljø.

- I en situation hvor renten stiger, og hvor investorerne holder sig væk, fordi der ikke er købere til disse meget dyre boliger, er det nødvendigt med fleksible og pragmatiske løsninger. I modsat fald vil Ørestad Syd være død en hel del år frem, siger Henrik Skaanderup.

Direktør for Ørestadsselskabet, Jens Kramer Mikkelsen, afviser at der skal ændres i planerne for Ørestad Syd. Og han er ikke bekymret for den nye bydels fremtid.

- Lokalplanen sikrer den overordnede diversitet i området, og det ændrer vi ikke på som følge af konjunktursvingninger, siger han til Børnsen. Ørestadsselskabet er løbende i forhandlinger om salg af mere boligjord i Ørestad Syd. To bygherrer, Sjælsøgruppen og BIG House, vil begynde at bygge deres boligblokke til sommer, uanset hvordan salget går lige for tiden.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk