Amager Børneteaterfestival er tilbage!

boerneteaterfestival solo 3Børneteaterfestival i efterårsferien. Også på Ørestad Bibliotek.

12. udgave af Amager Børneteaterfestival, som foregår i efterårsferien fra 16.-24. oktober kommer til at handle om  fællesskab i dets mange former og afskygninger. Festivalen har  18 forestillinger fordelt på 9 scener og 38 opførelser, blandt andet på Ørestd Bibliotek. 

Det bliver en festivaluge fyldt med "gode historier, magiske rum, underfundige kostumer, dukker og masker, sang og musik," lover arrangørerne.

Efter forestillingerne kan børn og voksne selv dyrke fællesskabet ved fællesspisningsarrangementer samt i en række forskellige kreative workshops.

Akrobatik og megabrætspil
Dykker man ned i årets festivalprogram, finder man bl.a. GliMT Amager som præsenterer ’BJØRN’ - en cirkusforestillingen med vild akrobatik, magi, musik og subtil humor. 

En forvirret cirkusartist undersøger virkeligheden på en fysisk og legende facon, så hele familien kan være med.

I forestillingen ’TING’ træder man direkte ind i et lifesize brætspil, hvor man bliver til en levende brik blandt 11 andre deltagere. Under spillet tvinges

deltagerne til at tage stilling til forbrug og bæredygtighed. 

Workshoppen ’Omsværmet’ inviterer til insekt bygge-hygge, hvor man i selskab med kunstner Maria Lau Krogh, skal lave sit eget insekt, som siden vil blive en brik i et stort samlet kunstværk.  

Teater ZeBU
Der er fokus på køn, seksualitet, venskabet og identitet i coming of age-forestillingen ’Jeg er Silas’ på ZeBU. En fortælling om at stå ved sig selv og turde vise hvem man er, selv om det

er svært, når man føler man er anderledes. Hovedpersonen er netop begyndt på en ny skole. På fødselsattesten står navnet Signe, men vedkommende identificerer sig selv som Silas, det ved klassekammeraterne og forældrene dog ikke…endnu!    

Teater Batidas
De allermindste publikummer kan glæde sig til Teater Batidas ’Verdens Mindste Historie’ i Børnekulturhus Ama’r. I den musikalske forestilling møder en helt almindelig pige en mærkelig pingvin, der både kan stå på hovedet og fløjte. Kan det umage par finde ud af at lege sammen? 

Kun 40 kroner
Festivalen er støttet af Børnekulturens Netværk, Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Scenekunstudvalget Københavns Kommune.  Alle forestillinger og workshops koster 40 kr. pr. person – det er gratis deltagelse i workshops mod fremvisning af en teaterbillet fra en af festivalens forestillinger. 

Følg med Amager Børneteaterfestival på facebook 'amagerbf' 

Find billetter til arrangementerne på Billetto.

Her er der forestillinger: 

Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Alle 19

Bibliotekshuset,Rodosvej 4  

Børnekulturhus Ama’r, Øresundsvej 8B 

Glimt/Maskinhallen, Sundholmsvej 28A  

Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18 

Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3  

Multihallen, Jenagade 21

Solvang Bibliotek, Dyvekeskolens Gymnastiksal, Remisevej 14  

Teater ZeBU Øresundsvej 4-6 

 

DEBAT:

LOUISES KLUMME:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk