Hjemløseboliger på vej i Ørestads baghave

visualisering de skaeve huse boligforeningen 3b onlineEt nyt projekt på Kongelundsvej skal give hjemløse tag over hovedet og et rart sted at sove

12 boliger for hjemløse opføres nu af boligforeningen 3B langs motorvejen ved H/F Stjernelund på Kongelundsvej. De skæve boliger bliver rækkehuse i ét plan med en lille baghave. Dertil kommer et fælleshus. Planerne om hjemløseboliger ved H/F Stjernelund er mindst tre år gamle. Men først nu bliver de realiseret via en aftale mellem Københavns Kommune og 3B.

De nye skæve boliger opføres efter et nyt byggekoncept. Der anvendes robuste materialer som reducerer omkostningerne til vedligeholdelse, og holder husene flotte i længere tid. Materialerne er samtidig bæredygtige og åndbare fra inderst til yderst.

Byggeriet går igang så snart den endelige byggetilladelse er i hus, oplyser 3B. Ifølge aftalen med Københavns Kommune skal 3B i alt opføre 34 skæve boliger, dels på Amager, dels i Københavns Nordvestkvarter.
“Som almen boligforening løfter vi en samfundsopgave, der blandt andet går ud på at tilbyde et hjem til alle. Også dem, der ikke hører til i de sociale grupper, som de fleste af vores beboere,” siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

Den seneste optælling af hjemløse fra 2017, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd står bag, viser at der i dag er 6.600 hjemløse i Danmark. 22 procent af dem lever i Københavns Kommune.

Visualisering: House Arkitekter
skaeve boliger stjernelund onlineHer kommer de ny skæve boliger til at ligge. Kort: Krak

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk