NCC-renovering indstillet til Procespris

Hørgården Online arEt flere år langt renoveringsprojekt af plejecentret Hørgården ved Amagerfælledvej nærmer sig sin afslutning, og nu er projektet indstillet til Procesprisen 2018

 ⋅ I alt 15 projektet har været indstillet til prisen, og nu er de tre nominerede til Boligfonden Kubens Procespris 2018 fundet. Blandt de nominerede er NCC’s renovering af Plejecentret Hørgården ved Amagerfælledvej. Det er boligforeningen 3B, der er bygherre, og de står også bag indstillingen til prisen.

”Vi har indstillet projektet, fordi processen med at renovere Hørgården 3 har vist, at et tæt samarbejde med fælles fodfæste fra den spæde start giver det bedste resultat i sidste ende – nemlig gode boliger af høj kvalitet til glæde for beboerne. Det er især tidlig involvering af alle parter samt god dialog og kommunikation hele vejen igennem, der har banet vejen for den gode proces,” siger byggechef i Boligforeningen 3B, Mette Thiberg.

Det store renoveringsprojekt på Plejecentret Hørgården har været i gang siden 2015, og de sidste beboere kan flytte ind i deres lyse, nyrenoverede hjem til foråret 2019.

NCC tog initiativ til at indlede projektet med en proceskonsulent, som samlede parterne til en workshop, hvor der blev sat nogle rammer for samarbejdet i projektet. Her blev der skabt enighed om succeskriterierne og aftalt løbende temperaturmålinger på samarbejdet.

”Det er altafgørende for processen, at også entreprenøren har været tidligt involveret. Det kan være svært, når man er underlagt offentlige udbudsregler, at få entreprenøren i tale tidligt, men det kan løses ved at vælge totalentrepriseløsningen, som vi gjorde med NCC. På den måde har vi kunnet kalibrere projektet sammen,” siger Mette Thiberg fra Boligforeningen 3B.

Også i NCC er de glade for indstillingen til prisen.

”Renovering kræver en helt anden smidighed end nybyg, og det kræver en tæt dialog med bygherren. Under hele første etape havde vi møder med Boligforeningen 3B hver uge. Vi havde også møder med plejecenterchefen. Blandt andet om ”hvad er larm?”, fordi det er noget, de forskellige parter opfatter meget forskelligt,” fortæller projektleder Katrine Hald fra NCC.

En særlig udfordring for projektet har været, at plejecentret har været i funktion gennem hele forløbet. Mens én blok er blevet lukket ned for nedrivning og genopbygning, har to blokke skullet ”holdes i live”.

De to andre projekter, der er indstillet til Projektprisen 2018, er det østjyske forsyningssamarbejde Vandpartner og Bedre Bundlinje‐initiativet mellem Dansk Byggeri og 3F. Prisen uddeles ved et arrangement på Langelinie Pavillonen 9. november 2018.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk