• Kirsten Degn
 • Godt liv

Naturparken i september

naturpark sep 2020 sunset taage kirsten degnSeptember - den første efterårsmåned med hvad det indebærer af høj himmel, kølige morgener og lange skygger når solen skinner. Og duggen i de tidlige timer giver masser af fine edderkoppespind med perler og blade der glimter i solen. 

Smukke september.... Det er fantastisk hvad lyset kan gøre – midt på sommeren er der næsten for meget lys, så man bliver betaget af  de helt anderledes billeder man får i den lave sol.

Forleden aften var der en meget fin solnedgang uden for mit vindue ud mod Kalvebod Fælled, og jeg tog kameraet med mig ud for at fange den. Det blev til ren magi, da jeg nåede ud på Fælleden – mosekonen lagde den fineste tåge ud over sletten, og med solnedgangen i baggrunden stod mennesker, køer og vores fine dådyr klart i det fine lys. Jeg var heller ikke den eneste der var ude med kameraet, men det er egentlig tankevækkende så få mennesker der bevæger sig ud om aftenen.

naturpark sep 2020 groenne arena kirsten degnI denne sommer er projekt ”Den grønne Arena” startet op ved Hannemanns Alle med ca 45 havelodder – godt nok kun ca. 4 kvm. – men bedre end ingenting. Og det ser ud til at de fleste have-ejere har haft mod på at dyrke noget. Det er imponerende hvad der gror i de små lodder af blomster, kartofler, squash og græskar mm. Vi har også haft besøg af kålormene, som tog for sig af kål, radiser og andet lækkert grønt. Men så må vi jo glæde os over at kålorme bliver til fine sommerfugle, som vi heldigvis også har set en masse af i denne sommer. Det er ØUH, som tidligere har haft haver i forbindelse med Plug & Play, der står bag projektet, som indtil videre har fået lov at være her til oktober 2022.

 

 

naturpark sep 2020 champignon1 kirsten degnJeg har tidligere fortalt at jeg har ledt forgæves efter svampe her på Amager, og så lige pludselig faldt jeg over markchampignon lige her ude på Kalvebod Fælled hvor kreaturerne går.  I første omgang plukkede jeg et par stykker, gik hjem og googlede, og sendte også et foto til en af mine gode fagfolk – og den var god nok – så jeg måtte jo afsted igen med en større pose. Det er ikke fordi der er masser, men det er jo sjovere at gå og finde de snehvide knolde end at købe dem i en bakke i supermarkedet. 

 

 

 

naturpark sep 2020 gangbro kirsten degnForleden var jeg afsted til et af mine yndlingsspots – nemlig fugle-udkigshusene og broen tværs over søen ved Storehøj. Men ak, der var afspærret, og træbroen var brækket op fra begge sider pga. lækage, jeg havde godt bemærket at den var ved at være lidt usikker, men nu er den lukket. Så kan vi jo bare håbe på at der er en renovering på vej – det er et lidt spøjst sted at gå tværs hen over søen i læ af de høje tagrør, og høre fuglelivet omkring sig.

Ifølge vejrudsigten skal vi igen have nogle varme dage, men det er tydeligt at efteråret er på vej, lyset er anderledes, dagene er korte, og det dufter anderledes. Ude på Fælleden mødte jeg et par lærker, men i modsætning til for et halvt år siden kom er ikke en trille fra dem. 

Men jeg savner blomsterne, både gyldenris, rejnfan og røllike står med sorte blomsterhoveder. Varmen i sidste måned, og den sidste tids regn har gjort det af med alle de fine blomster. Tagrøret har også skiftet farve fra brunviolet til gylden. Jeg ved jo så at heldigvis er der ikke længe til vi har de fine efterårsfarver – det er jo det der er så fascinerende ved at være tæt på naturen – der er hele tiden nyt at opleve.

Naturparken netop nu

Naturparken i august

Naturparken klar til midsommer

Mere natur:

 • Naturparken: Rigtigt efterår

  naturpark oktober bramgaes 2 degnDet kommer uanset om vi vil det eller ej – efteråret
  Nu er det snart november, den sidste efterårsmåned, og vi har haft dejligt septembervejr, og også en fin oktober indtil nu, men nu trækker det sammen. 

 • Naturparken i august (I)

  naturpark cikorie aug kirstendegn 9877Efter at have været på sommertur til både Samsø, Jylland og Møn med indlagte naturoplevelser og cykelture, så er det nu blevet tid til at være hjemme igen, og få sadlet cyklen og komme ud og se hvordan mit eget område ser ud, nu hvor det er højsommer.

 • Naturparken: November – på godt og vådt

  naturpark gnuer koer kirstendegnFælledens flotte farver danner øjeblikket en smuk kulisse til de kvæg, dådyr og nu også heste, der alle lever i fin fordragelighed med hinanden.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk