Jokokan flyttede udendørs

jokokan udenfor 4Siden 11. marts, hvor Danmark blev lukket ned, har karateskolen Jokokan Ørestad på lige fod med alle andre lokalforeninger ikke kunnet træne indendørs. Med lidt hjælp fra kommune og By & Havn rykkede al aktivitet ud på p-pladsen ved Hannemans Allé.

Foreningen er medlem af Shindenkan Danmark, som meget hurtigt etablerede faste nyhedsbreve til alle medlemmer, samt hjemmetræningsprogrammer for alle bæltegrader. På facebookgruppen 'Live KataFIT' kunne medlemmerne hver dag deltage i  livestreamet fitness-træning.

"Der har været utrolig god opbakning til alle de fælles initiativer vi har taget og det har styrket vores fællesskab på tværs af skoler i hele landet," siger Jokokan Ørestad Karateskoles Chefinstruktør, Søren Nielsen.

Alle instruktører blev testet for corona 1. maj 2020 af Shindenkan Danmarks lægeteam. Og da Danmark lidt efter åbnede op igen så det blev det muligt at træne udenfor, udsendte Shindenkan Danmark en instruks til medlemsskolerne der understøttede sundhedsmyndighedernes retningslinjer og krav.

I Shindenkan og i alle lokale Jokokan Karate Skoler udøver vi Yakami Shinsei-Ryu Karate-Do som er en traditionel kampsport med 1.000 års historie på bagen. Det er traditionelt kampsport  og mere end 90+ % af deres pensumhåndbog kunne trænes lokalt som nationalt, efterlevende sundhedsmyndighedernes retningslinjer uden problemer. 

"De sidste 10% skulle ændres lidt hvilket så blot gav endnu mere inspiration da det gjorde at originale historiske træningsmetoder kom frem," fortæller Søren Nielsen.

Jokokan fik mulighed for at træne på By & Havns midlertidige busparkeringsplads ved Center Boulevard, som normalt er fyldt op med crewbusser og lastbiler til Royal Arena. Men lige nu er den tom, indtil Arenaen igen kan skrue op for musikken og afholde arrangementer.

Alle øvrige foreninger, klubber, fitnesscentre og lignende blev også budt velkommen, så  længe det ikke har været muligt at afvikle indendørsidræt og andre aktiviteter. 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk