Ørestad forenet i fællessang mod coronavirus

altansang 8tallet 2020 05Flere steder i Ørestad er beboerne begyndt at samles om altansang. Vi var med da 8TALLET sang 'Lyse nætter' af Alberte.

Solen er gået ned, men endnu hænger de gyldne stråler i luften og giver et helt vidunderligt blødt lys. Klokken er lidt i syv om aftenen, og rundt om på altanerne i 8TALLETs sydlige gård høres stemmer, og der pusles. Gæster er også ved at indfinde sig og står spredt placeret nede i den smukke gård.

Klokken syv begynder musikken fra flere steder i gården og straks istemmer sangerne Lyse nætter af Alberte, som er den valgte sang for i dag. 

Luften er ren og tør og fyldes af de varme stemmer, der drysser ned fra altanerne i op til 8. sals højde. På alle niveauer og hele vejen rundt i den karakteristiske gård står der folk og synger og bidrager til musikken. Masser af børn er med. Lygterne i mobiltelefoner bliver brugt til at skabe stemning og lys i skumringen og enkelte steder er der kulørte lamper og en diskokugler sender lysstråler rundt på altanen og resten af gården. I gårdens halvlukkede rum er stemmerne brusende og klarer nemt kampen mod aftenbrisen. Det lyder bare godt. 

altansang 8tallet 2020 018TALLET bruger deres intranet til at fortælle om, hvad der skal synges og så deltager beboerne med at sørge for at finde en passende baggrundssang frem og finde tekster, så alle kan være med.

“Vi har lavet en liste, hvor der efterhånden er godt 60 numre på, og så bruger vi en doodle (valgsystem på nettet) til at finde frem til de sange som flest beboere vil synge. Vi får også optaget sangene, og lagt dem på nettet, så de kan ses af alle beboerne,” fortæller en deltagerne i altansangsarrangementet Janek Mastek, der også selv bor i 8TALLET.

“Vi har et fantastisk sammenhold her i 8TALLET, og sangen er med til at understrege dette i denne svære tid. Og så får vi lige hilst på hinanden og se om alt er ok.”

Det er dog ikke alle sangene der ligger frit på nettet, fortæller Janek Mastek:

“Vi havde sunget Let It Be med The Beatles og jeg havde lagt den på Youtube, men da jeg skulle finde den igen, var den væk. Så prøvede jeg igen og det samme skete igen, og så opdagede jeg, at jeg havde fået en mail fra Google, om at jeg havde overtrådt copyrightreglerne ved at lægge sangen, hvilket jo undrede mig meget, men nu har vi fundet en anden måde at dele sangen på.”

Mette Bugge fra gårdbutikken COBRAcph er også beboer i 8TALLET og med til at arrangere fællessangen.

“Jeg sørger for at musikken kommer på i Sydgården, og er med til at hylde sundhedspersonalet og får det daglige fællesskab med naboerne. Det er meget stemningsfuldt og rørende,” fortæller hun. 

Frederik Berling er en anden beboer i 8TALLET, der sammen med sit barn deltager i fællessangen.

“Det er en meget, meget god social måde at takle disse dage på,” siger han.

Fællessangen finder sted dagligt kl 19.00. Der bliver som regel sunget en sang, men er det en meget kort sang kan det ske at der synes to sange. 

Denne aften afsluttes sangen med en rungende klapsalve og enkelte råber bravo og ekstranummer. Stemningen er fantastisk og råbene fortsætter indtil en myndig stemme udbryder: “Vi ses i morgen, god aften.”

Mange bliver dog stadig stående og nyder den nedgående sols sidste stråler gennem 8TALLETS karakteristiske vinkel, mens stilheden tilsvarende sænker sig over bebyggelsen.

8TALLET er ikke den eneste bebyggelse i Ørestad, hvor der synges fra altanerne. Også VM-husene har valgt at forenes i fælles sang i denne helt ufattelige tid.

 

[altansang_8tallet_2020_*] #10-13 skal krediteres Frederik Berling

Beboerne Ørestad samles hver aften kl. 19.00 i fællessang. Her er sydgården i 8TALLET på altanerne.

 

[altansang_8tallet_2020_10.jpg]

Augusta på tre år venter spændt på, at altansagen går i gang. Foto: Frederik Berling

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk