• Redaktionen
  • Business

Første spadestik for Sweco

sweco 2885Det var en kold og blæsende dag for et par år siden. Den administrerende direktør for  Sweco i Danmark, John Chubb, var på rundtur i Københavnsområdet for at finde det bedste sted at bygge et nyt dansk domicil for den store rådgivende ingeniørvirksomhed

"Selv om det var koldt og råt, og der var langt mellem bygningerne, forstod jeg med det samme, hvorfor Ørestad er det bedste sted at placere vores virksomhed," sagde han forleden, 22. september, da det første spadestik til Swecos kommende domicil ved Bella Center metrostation på Ørestads Boulevard.

"Her bor der mennesker, som skaber liv omkring huset. Her bor andre videnstunge virksomheder, som tiltrækker den samme type medarbejdere, som vi gør. Og endelig kan du komme til og fra Ørestad meget hurtigt, med metro, tog, bil og cykel. Og vi er tæt forbundet til de 1000 kolleger på vores kontor i Malmø. Jeg var slet ikke i tvivl efter mit forsøte besøg," sagde John Chubb.

Sweco er med sine ca. 14.500 medarbejdere Europas største virksomhed inden for arkitektur- og ingeniørrådgivning. Det nye hovedkontor i Ørestad City er tegnet af Holscher Nordberg Architecture and Planning og vil med sine ca. 11.500 kvadratmeter kontorer blive base for 700-800 medarbejdere.

sweco 2880Det er Skanska, som ejer og bygger hovedsædet, og hele projektet omfatter to kontordomiciler, hvoraf Sweco flytter ind som lejere i det første. Det næste domicil opføres lige ved siden af, og mellem de to bygninger skal der være en åben plads.

"Vi har tænkt meget i at det samlede byggeri skal åbne sig op til resten af Ørestad. Man vil kunne gå og cykle mellem bygningerne, og ad en stikvej ned til kanalen. Langs med kanalen vil der fortsat være en sti, og vi tænker at medarbejderne skal kunne sidde her og spise frokost i det fri," fortæller project manager fra Skanska, Carsten Plambech.

SE video fra første spadestik her: https://videoweb.ritzau.dk/video/swecos-nye-hovedkontor-i-oerestad-city-vil-tiltraekke-nye-medarbejdere?e=1

sweco 2883Den 29 årige projektleder Kristoffer Bjerg Sørensen fra Sweco, der tidligere på året vandt titlen Young Professional of the Year, var udvalgt til at tage første spadestik til byggeriet. Han fik hjælp af Skanskas administrerende direktør Peter Nymann.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk