Tilføjer I snart et medlem til familien? Disse ting kan hjælpe jer med forberedelserne

partner parenthood 29 01 2021At blive forælder kan være en stor omvæltning. Er det første gang, I udvider familien, vil I helt sikkert opleve at blive væltet omkuld af forventninger og følelser. 

Typisk vil det være en helt ny verden, som åbner sig, og man vil føle, at man længe befinder sig i en lille boble, hvor ens familie er det vigtigste og alt det, man tænker på og bekymrer sig om. Her får I gode råd til, hvordan I kan forberede jer bedst muligt på familieforøgelsen.

Mærk efter og lær hen ad vejen

Når man får sit første barn, kan det være, at man føler, at man skal lære alt på ny. Man skal lære, hvordan man skifter en ble, hvordan man kan læse ens barns behov, hvordan man stimulerer det, uden at det bliver for meget og meget andet. Det er vigtigt, at du og din partner mærker efter, hvis I er i tvivl om noget. Som forælder ved man typisk, hvad der er det bedste for en selv og ens barn, og med tiden lærer I barnet bedre at kende, hvilket skaber endnu bedre forudsætninger for, at I sammen finder den bedste løsning. Man lærer hen ad vejen, og det kan være en god idé at acceptere, at man ikke kan det hele fra første dag.

Praktiske hjælpemidler kan være en god idé at investere i

Livet med et spædbarn kan være svært og uoverskueligt til tider, og det er helt i orden, at man investerer i praktiske hjælpemidler, som kan hjælpe en i hverdagen. Man skal nemlig ikke glemme sig selv, bare fordi man har fået et nyt og stort ansvar. Eksempelvis er det blevet populært at eje en slyngevugge. De er praktiske, fordi slyngevuggen slynger sig om barnet, så det føler sig trygt, mens man også kan få en motor dertil, som kan skabe bevægelse, så du kan få hænderne fri.

Lyder det interessant, og som noget for jer, så kan I blive meget klogere på den smarte løsning ved at læse mere i forhold til slyngevugge test. På den måde kan I hurtigt skabe jer et indtryk af, om det vil være en løsning, som kunne hjælpe jer i hverdagen. Brug gerne noget tid på at sætte jer ind i det og læs om de forskellige metoder.

Læs gerne op på tingene men vær også kritiske

Det kan være en god idé at forberede sig, men man kan også forberede sig for meget. Har du en tendens til at læse op på, hvad man må og ikke må, kan man hurtigt føle sig presset af forventninger, regler og meget andet, og på den måde kan det være svært at være i nuet, fordi man måske har en masse bekymringer, eller fordi man føler, at man skal holde ekstra øje. Vær kritiske når I læser ting og det er okay, at man ikke kender svaret på alt. Det er okay, at man lærer hen ad vejen, ligesom der står ovenfor. 

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk