Hvorfor vælge et dykkerur – selv hvis du ikke dykker?

partner ora dykkerur 10 01 2021Du bliver nok ikke overrasket over, at dykkerures primære eksistensberettigelse er at hjælpe dykkere med at holde styr på tiden, de har været under vandet. Det er en opgave, som urene løfter enten ved deres tydelige markering af minutintervaller på kransen om urskiven, hvor viserne ved at lyse op i mørket giver god sigtbarhed, eller ved at benytte et integreret stopur.

Som du måske kan udlede, har et dykkerur ofte analoge visere, men du vil dog også kunne finde ure til dykning med en blanding af analoge visere og digitaldisplay eller kun med display.

Hvornår er et dykkerur vandtæt?

Dykkerure skal være vandtætte, og hvor et dykkerur med vandtæthed på 10 ATM er let at finde og typisk vil være nok, da uret kan fungere upåklageligt ved ned til 100 m dybde, kan du lige så godt satse højere. Ure til dykning med 20 ATM er utroligt nemme at finde på markedet.

Overvej et Citizen Promaster JP2000-08E

Foruden at gøre det nemt for dykkere at vide, hvor længe de har været under vandet, kan dykkerure afhængigt af model også stille andre, nyttige features til rådighed. Her kan nævnes dybdealarmer som dem, du finder ved Citizen Promaster JP2000-08E, der er et af de mest kendte dykkerure og ved at trække på sin dybdesensor er i stand til at fortælle dig, hvornår du har nået en bestemt dybde. Uret har også dykkerlog, der gemmer data over dykket dybde.

Godt alternativ til armbåndsuret

Er du ikke til sinds at dykke regelmæssigt, men blot ønsker et stabilt armbåndsur at have på i hverdagen, kan dykkerure være et oplagt alternative til de almindelige ure. Udover at kunne tåle regnen er de også i stand til at tåle lettere sløset, men ikke direkte skødesløs behandling. Dette da de kommer med kraftigt glas over urskiven og en solid urkasse, evt. med et resinlag.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk