søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Iværksætter og a-kasse – giver det mening?

sponsor webhub3Det kan være et stort skridt at springe ud som iværksætter, og mange forsøger derfor at sikre sig med en a-kasse, i tilfælde af at iværksætterdrømmer brister, og der ikke er penge nok til at betale regningerne

Men kan man overhoved få dagpenge, når man er iværksætter? Giver det overhoved mening at indbetale til en a-kasse? Det kigger vi på i denne artikel

Du kan kun få dagpenge hvis…
Som hovedregel kan du som iværksætter kun få dagpenge, hvis du opløser alle dine virksomheder. Du må altså ikke have et aktivt CVR-nummer, hvis du også vil have dagpenge.
For mange som har været selvstændige i mange år, kan dette godt være et problem, da mange f.eks. stifter et holdingselskab som en slags pensionsopsparing, hvilket gør det ganske upraktisk at skulle hen og opløse.
Når du er ung iværksætter, skal du derfor altid huske på, at hvis du vil have dagpenge og dermed noget ud af de penge du går og indbetaler til a-kassen, så kan det kun lade sig gøre, hvis du opløser alle dine selskaber.
Ifølge find-a-kasse-priser.dk er et af de eneste steder, hvor du kan få dagpenge, selv om du har et aktivt CVR-nummer, hos Business Danmark. Her gælder dog specifikke regler, som du kan læse mere om hos Business Danmark.

Meld dig ind, når tingene begynder at gå den forkerte vej
Der er ingen der sige, at du ikke kan melde dig ind i en a-kasse, hvis tingene begynder at gå den forkerte vej i virksomheden.
Typisk kan du i god tid se, hvis omsætningen begynder at falde eller vigtige kunder falder fra, og har du en mistanke om, at du måske må droppe tilværelsen som iværksætter indenfor en nær fremtid, så kan du altid melde dig ind i en a-kasse, inden det går helt galt.
Husk dog på, at de fleste a-kasser arbejder med en karensperiode, hvilket betyder, at du typisk skal have været medlem et antal måneder, inden du kan få dagpenge.

Overvej dine muligheder
Når du skal vurdere om en a-kasse giver mening for dig, bør du altid se på de muligheder du har, hvis det viser sig, at det ikke fungerer med din virksomhed. Er der stor ledighed blandt din faggruppe, eller kan du hurtigt finde noget arbejde?
Hvis udsigterne er lyse, giver det måske mening at droppe a-kasse, og i stedet bruge pengene på noget der kan vækste din forretning i stedet.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.