tirsdag 21 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Gør din have spændende i efteråret

sponsor kviklanet.dkSelv om sommeren snart er slut, og efteråret er lig med gråt vejr og hække, buske og træer, der mister deres blade, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at haven skal være kedelig om efteråret. Der er massevis af muligheder for at få en spændende efterårshave, som er indbydende og smuk at se påPlant stedsegrønt
Bladene på mange buske skifter farve i løbet af efteråret, og selvom det kan være et smukt syn at se bladene gå fra grøn til rød til gul, er det et trist syn, når alle bladene er faldet af, og kun den nøgne busk står tilbage. Det er der dog råd for – stedsegrønne planter er grønne året rundt, og giver liv til have selvom det er efterår eller vinter. Der findes et stort udvalg af stedsegrønne planter, som eksempelvis buskbom, laurbærkirsebær og kristtorn.

Bær giver farve
Nogle stedsegrønne buske har bær, og selvom de fleste af disse ikke kan spises, så er de små røde eller orange bær en flot kontrast til de grønne buske og det grå vejr. For eksempel har kristtornen Blue Maid flotte røde bær, som lyser op i efterårsvejret. Udover at være smukke, kan bærrene fungere som fodertilskud til fugle.

Find sentblomstrende planter
Selvom de fleste blomster har deres storhedstid i foråret og i løbet af sommeren, så findes der planter, der blomstrer om efteråret. Hvis du finder frem til disse og planter dem i tide, kan du sikre dig en farvestrålende have, selv i efteråret. Nogle efterårsstauder blomstrer helt indtil frosten sætter ind, og sikrer altså en smuk have langt hen i efteråret. Er du blevet inspireret og vil gerne ud og investere i nye planter? Der finde heldigvis et sted at låne penge, hvis du ikke lige have regnet planter med i denne måneds budget.

Forbrug.dk giver forbrugervejledning om lånemarkedet.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.