søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Filterkaffe eller kapselkaffe? Hvad skal jeg vælge?

sponsor kaffe nathan dumlaoDanskere er et af de folkefærd, der drikker mest kaffe. Når det er noget, man drikker meget af, er der endnu mere grund til, at det smager så godt som muligt. Men smagen er ikke ens, alt efter hvilken type kaffemaskine, du bruger

Der findes flere forskellige typer kaffemaskiner, og det er efterhånden en hel videnskab, om det skal være den ene eller den anden maskine, man skal have. Men lad os dykke nærmere ned i to typer: den traditionelle kaffemaskine, der laver filterkaffe og kapselmaskinen, der brygger kaffe fra kapsler. Kendetegnet ved de to maskiner er, at de er to af de mest vedligeholdelsesfri kaffemaskiner. Du kan læse endnu mere om de to typer her.

Den traditionelle kaffemaskine – også kendt som en Moccamaster
Moccamaster er faktisk et mærke på en kaffemaskine, men navnet på mærket er efterhånden blevet synonym med selve typen af maskine. En traditionel kaffemaskine – og en moccamaster for den sags skyld – laver filterkaffe. Du kan med sådan en maskine selv bestemme, hvor stærk kaffen bliver, hvor meget der skal laves per gang, og hvad for nogle bønner, du vil bruge. Du er med sådan en maskine altså ret meget herre over, hvad for et smagsresultat du får. Skal du kun lave én kop ad gangen, kan det virke som en længere proces, når man ved der findes andre hurtigere bryggemetoder til dette – for eksempel kapselmaskinen.

Kapselmaskinen – fordele og ulemper
Med en kapselmaskine er fordelene netop, at du kan nøjes med at lave til én kop ad gangen, og det går som oftest rigtig hurtigt. Der er ikke meget vedligehold, og du får ikke kaffegrums på fingrene i forbindelse med brygningen eller rengøringen. Det er let og bekvemt, især når du er alene. Hvis I er mange, for eksempel på et kontor, kan det dog blive en længere proces, hvis I alle skal lave en kop kaffe på samme tid inden et møde. Her er det lettere med en kande filterkaffe.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.