tirsdag 21 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

3 lækre opskrifter på kolde drikke til sommeren

sponsor sommerdrinkSommeren er over Danmark. Vi har i år oplevet en markant bedre vejr i maj måned end vi gjorde hele sommeren 2017, og udsigten ser også ud til at skulle fortsætte i den rigtige retning. Derfor har du også muligheden for at afprøve nye kolde drikke denne sommer, som du kan nyde i den dejlige sol

Herunder vil du kunne se 3 bud på kolde drikke fra Foodtv du kan lave denne sommer. Disse opskrifter kræver ikke mange ingredienser, og du kan finde dem alle steder.


Jordbærmilkshake opskrift
For at kunne lave denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser: 1 bakke jordbær, 2 spsk. sukker, ½ dl balsamico, 1 dl mælk, ½ l vanijeis og ikke mindst ¼ fløde til pynt - det skader jo ikke at det ser en smule pænt ud.
Du starter med at skære dine jordbær i kvarte. Herefter varmer du en pande op og drysser sukkeret på panden og tilsætter balsamicoen. Det koger du ned til det får en sirup-agtig konsistens, og så du kan tilsætte de kvarte jordbær og vende dem godt rundt i ”siruppen”. Derefter skal du tage dem af panden og lade dem afkøle.
Når du har fået afkølet jordbærrene, skal du hælde dem i blænderen og tilsætte is og mælken. Så skal du blot blænde hele blandingen til at få din hjemmelavet jordbærmilkshake, du kan nyde med det samme.

Lemonade - sommerdrik med mynte og citron
Vi alle kender til lemonade, men det er sjældent vi laver det - og det er en fejltagelse. Lemonaden er en perfekt sommerdrik, der kan nydes med familie og venner, og der vil være perfekt til de mange strandture.
Til denne opskrift for lemonade skal du bruge: 5 citroner, 1 dl vand, 1 dl sukker, nogle isterninger, ½ citron i skiver til pynt og eventuelt mynte, hvis du har det stående. Ellers kan mynten altid undværes, da den ikke er en essentiel del af opskriften. Selvom den er god til at pifte den gode lemonades udseende lidt op.
Du begynder med at lave sukkersiruppen ved at koge vand med sukkeret, imens kan du presse saften ud af de 5 citroner, så citronsaften er klar til at blive tilsat, når alt sukkeret er blevet opløst. Når sukkeret er opløst, tilsætter du forsigtigt citronsaften og lade den stå et par minutter og røre blandingen let.
Når den så har stået der, kan du passende hælde hele blandingen op i en kande, hvor du kan tilsætte dine isterningerne og den friske mynte (hvis du har det stående) og citronskiverne. Fyld derefter kanden op med vand og du kan servere den.  

Iskaffe - Perfekte løsning til sommervarmen
Det kan være svært for kaffeelskere at nyde deres koffeinrige drik i varmen. Derfor er denne opskrift til de alle kaffeelskere, der gerne ser et koldere alternativ til sommeren.
For at lave denne opskrift skal du bruge: 2 tsk. instant kaffe, 3 spsk. kogende vand, 2 tsk. sukker eller sirup (du kan prøve dig frem og se hvad der passer dig bedst), sødmælk (hvis du ønsker mælk i kaffen) og en masse isterninger til at holde drikken iskold.

Til at lave iskaffen skal du blot koge vandet op og derefter tilsætte instant kaffen - ligesom du plejer. Derefter tilsætter du sukkeret og rører det rundt.
Derefter fylder du glasset op med isterninger og tilsætter til sidst mælken, hvis du vil have det i kaffen. Ellers står du nu med en dejlig iskold kaffe, du passende kan nyde ude på terrassen mens du læser avis.

Hvis du ønsker at finde flere lækre opskrifter til sommeren, kan du besøge https://www.foodtv.dk, hvor der vil være i opskrifter i alle mulige afskygninger. Det vil være alt lige fra kolde drikke til lækre retter man kan lave på grillen.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.