Fokus på parkering, byliv og tagfarme ved årets grundlovsfest

lisebarfod tale grundlovsfestVed grundlovsfesten i Ørestad havde bydelen højeste prioritet i dagens politiske taler, som handlede meget om Ørestads manglende byliv, parkeringspriserne - og tagfarme.

Ørestad Grundlovsfest 2021 løb af stablen på Grundlovsdag 5. juni, og programmet var spækket med politiske taler, musik, madservering og loppemarked. Foringen var Ørestad Bjergløb blevet afviklet med omkring 100 deltagere.

Mange af talerne havde fokus på den nyligt afsagte dom i sagen mod By & Havn om parkeringspriser, hvor By & Havn blev frikendt for at skulle tage stilling til priserne:

”Sagen om parkeringspriser er godt nok slut i retten, men det er den ikke for Venstre. Priserne er muligvis ikke ulovlige, men de er moralsk forkastelige,” fortalte Jens Kristian-Lütken fra talerstolen.

”Det sidste punktum i den sag er ikke sat endnu,” fortalte Lars Vestergaard fra DF, der ønsker at rejse sagen på ny.

LÆS OGSÅ: Arrangør: Ørestad Grundlovsfest handler om dialogen med dem, man er uenig med

Der var også fokus på mulighederne med den kommende tagfarm på P-huset ved Himmelbyen:

”Vi har mulighed for at skabe verdens grønneste hovedstad, og jeg er glad for at se det engagement, der har været om at etablere tagfarme i Ørestad. Her bemærkede jeg, at der i Borgerrepræsentationen var sammenhold og opbakning hele vejen rundt. Det var en fælles og grøn sag for fremtiden, og det skal vi have mere af,” sagde Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre.
metteannelierasmussen grundlovsfest

Blandt mange af talerne var der også fokus på debatten om aktivt byliv i Ørestad.

”Det er for sent at tage dialogen med borgerne, når løbet er kørt,” fortalte Peter Hjort fra det nyopstillede parti, Det Demokratiske Parti, der fik lov til at tale på grund af et afbud fra et musikalsk indslag.

Med reference til sagerne omkring etablering af aktivt gademiljø var der også en kritik fra flere politikere af, at de og borgerne har for lidt indflydelse, samt at for meget foregår i ’lukkede kredse’:

”Der er alt for meget lovgivning i landet og for mange restriktioner for lokalpolitikere. Danmark drukner i bureaukrati,” lød det fra Jens Kristian-Lütken.

”Om debatten går på flere P-huse eller flere butikker, skal intet udelukkende besluttes i lukkede kredse på Rådhuset. Vi skal have en demokratisk dialog med borgerne i højere grad,” sagde Line Barfod fra Enhedslisten.

Peter Hjort fra Det Demokratiske Parti kritiserede også, at flere politikere sidder i By & Havns bestyrelse og gav udtryk for, at hans nye parti ønsker at opløse By & Havn og gøre parkering gratis.

Foruden de politiske taler, der havde fokus på at styrke det lokale sammenhold og nærværet med borgeren, var der også plads til kommentarer om mink-sagen, Syrien-børnene, ytringsfrihed og klima.

Amager Fælleds Venner var også talstærkt mødt op på dagen, og de kunne fortælle, at de er nået halvvejs mod de 50.000 underskrifter, de leder efter for at stoppe byggeriet på Lærkesletten.

amagerfælledvenner grundlovsfest

Dagen bød også på Ørestad Loppemarked, hvor indgangen til Byparken fra Ørestad Boulevard var fyldt med stande: ”Der har været et stærkt fremmøde, og det lader til, at folk i Ørestad er rigtig glade for vores loppemarked. Folk har gemt en masse ting de seneste nedlukkede måneder, som de gerne vil sælge ud af nu. Det har været en varm men god dag, og så må vi bare se, hvor mange af os, der er solbrændte, når vi kommer hjem,” fortalte Bjørn Jensen, arrangøren bag Ørestad Loppemarked.

grundlovsfest loppemarked

Billeder fra dagen kan findes på Ørestad Grundlovsfests Facebook-side.

DEBAT:

LOUISES KLUMME:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk