Så fik Ørestad endelig sin hundeskov

hundeskov hunde1Sammen med retrieveren Nordea, indviede miljøminister Lea Wermelin i torsdags Naturpark Amagers nye hundeskov.

hundeskov aabning2

"Det er herligt, at vi nu har haft hundeskove i 50 år, og at der hele tiden kommer flere nye hundeskove til. Denne nye bynære hundeskov på Amager giver de mange beboere i Ørestad et nyt friskt åndehul, hvor man kan udfolde sig rekreativt. Her kan man nyde naturen og trygt slippe snoren på sin bedste ven," sagde miljøminister Lea Wermelin (S) da hun åbnede parken. 

Hundeskoven mellem Kanonvej og Selinevej i den nordlige ende af Kalvebod Fælled, mellem motorvejen og jernbanen. Der er adgang til hundeskoven fra både Selinevej og Kanonvej. Dvs. at hundeskoven ligger i kort gå-afstand fra Ørestad City og Syd. Her bor ca. 20.000 mennesker, hvoraf mange har én eller flere hunde.

I hundeskoven er det tilladt at lufte hunden uden snor, hvis den er under fuld kontrol. Det betyder at man skal have visuel kontakt med hunden og kunne kalde den til sig, så den ikke er til gene for andre. Området er afgrænset af et 90 cm højt hegn og er offentligt tilgængeligt for alle brugere.

Naturparkens nye hundeskov er nummer 246 i rækken herhjemme, og tages i brug 50 år efter den første så dagens lys i Den Jyske Skovhave i Rold Skov i 1970. Samtidig markerer datoen 1. oktober, at man fra nu til april må have sin hund løst gående på de danske strande.

Der er adgang til hundeskoven fra Kanonvej, lige syd for broen over jernbanen.  Bilister kan køre til hundeskoven via Selinevej i den vestlige ende af hundeskoven. Her finder man også en græsmark til agilitytræning mv. Området er afgrænset af et 90 cm højt hegn og er offentligt tilgængeligt for alle brugere. 

Ingen skraldespande

Ved hundeskovens to låger er der ved at oparbejde sig en bunke af hunde(lorte)poser. Der er ikke opsat skralde-spande ved lågerne, og det kommer der heller ikke, siger naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen. 

"Vi har desværre ikke råd til at opsætte skraldespande og tømme dem regelmæssigt. Sådan er det i hele naturparken. Vi har en forhåbning om at hundejerne er ansvarlige, og tager deres skrald med sig til nærmeste skraldespand," siger han. 

Avisens reporterhund var ganske tilfreds med at løbe frit på det nye område. Her er der både højt græs, tæt krat og mose. Vær opmærksom på at hunden kan 'forsvinde' ind i sivene, for at komme ud igen indsmurt i mosevand og pløre. Sådan er det jo at være ude i naturen, men der er også regler, som skal overholdes.

I Naturstyrelsens hundeskove må hunden løbe frit – under forudsætning af, at man har 'fuldt herredømme' over hunden og har visuel kontakt til den. 

Hundeføreren skal kunne standse hunden, hvis den for eksempel generer andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv. Hunde som ikke med det samme reagerer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter. 

I øvrigt er det stadig forbudt at have løs hund i resten af Naturpark Amager.

hundeskov kortRegler i hundeskove
I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den for eksempel angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke med det samme reagerer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

 

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk