Ørestad-virksomheder styrker bæredygtige bånd

un17 verdensmaal onlineMasser af virksomheder i Ørestad beskæftiger sig med bæredygtig byudvikling - nu kan de få hjælp af de førende eksperter

 • En række af landets dygtigste bæredygtighedseksperter har sagt ja til at sidde i et såkaldt advisory board (rådgiverpanel) for medlemmer af Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). Paneldeltagerne kan inspirere medlemmerne, der består af langt de fleste førende virksomheder og institutioner i Ørestad som Hofor, Rambøll, Sweco og Københavns Universitet, til at nytænke, innovere og forretningsudvikle med bæredygtighed i sigte.

Initiativet er en følge af, at en lang række af virksomheder i Ørestad allerede har fokus på bæredygtighed og udvikling af forretningsløsninger, der understøtter bæredygtighed. Derfor vil ØICC i 2019 sætte særligt fokus på FN’s 17 Verdensmål - også kaldet UN17.

“Målet er at identificere reelle problemstillinger, hvor projekter på tværs af brancher kan være med til at styrke medlemmernes arbejde med bæredygtighed, vækstmulighed og ikke mindst øge deres konkurrenceevne,” siger Carolina Benjaminsen, adm. direktør, ØICC.

ØICC har været i dialog med alle medlemmer og erfaret, at netop verdensmålene er noget, der går igen og optager langt de fleste. Virksomhederne har især fokus på forbindelsen mellem kerneforretning og bæredygtig omstilling og udvikling af nye forretningsmuligheder.

“I 2019 ruller ØICC derfor en række workshops ud, hvor det i første omgang er udvalgte personer inden for den samme branche, der mødes for at identificere konkrete problemstillinger for at udnytte styrken ved at lade fagfolkene med deres indgående kendskab til deres eget felt sætte sig sammen og identificere konkrete udfordringer,” uddyber Carolina Bejaminsen.

Det er også her, at arbejdsgrupperne vil kunne trække på rådgiverpanelet, der kan virke som inspirator og kontaktskabende enhed for, hvad der foregår globalt inden for medlemsvirksomhedernes felt.

Medlemmerne af ØICC’s Advisory Boardet er:

Steen Hildebrandt, Professor emeritus på Aarhus Universitet
Annemarie Meisling, Direktør for Bæredygtighed ved Chr. Hansen
Katherine Richardson, Professor ved Københavns Universitet
Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør i PensionDanmark
Michael Ulveman, CEO i kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting
Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens bedste Nyheder

“Der er et momentum nu i forhold til verdensmålene og grøn omstilling. I og med at vores medlemsvirksomheder allerede er begyndt at lære hinanden at kende, vil samarbejdet om projekter med udspring i verdensmålene blive lettere. Det er første gang, at private og offentlige aktører selv er samlet om denne agenda på byplansniveau, og vi håber det kan blive en model til inspiration for andre,” hedder det fra ØICC i forbindelse med præsentationen af det nye samarbejde.

Læs mere om ØICC på www.oicc.dk eller følg projektet på LinkedIn.

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk