• Redaktionen
  • Ørestad

Båd giver Skovhjælperne på Vestamager helt nye muligheder

skovhjælperne poca baadMed en bevilling på 317.000 kroner er Skovhjælperne på Vestamager i stand til at købe en båd og udvide deres arbejdsområde

⋅ Til næste år vil det være muligt at opleve Skovhjælperne ikke bare suse rundt på Kalvebod Fælled og rydde op, men også i vandet omkring Naturpark Amager idet Nordea-Fonden har bevilliget 317.000 kroner, så Skovhjælperne kan indkøbe en båd.
Bevillingen er kommet efter en ansøgning til Nordea-Fondens pulje “Kysten er klar”.

“Nordea-fonden må have lagt mærke til i vores DNA, at vi laver mere end blot at arbejde i Naturpark Amager, som de jo har givet penge til. Min overbevisning er, at de kan forstå værdien i præcis det, jeg laver,” fortæller Mads Madsen, der er indehaver af Skovhjælperne.

Skovhjælperne er en socialøkonomisk virksomhed, der ikke har så meget fokus på akkumulering af overskud som at være et rummeligt arbejdsfællesskab for mennesker med forskellige sociale, fysiske og psykiske udfordringer, og med båden kan Skovhjælperne nu også kalde sig Søhjælperne.

“Båden er et ekstra værktøj, som vi har biler og en traktor. På samme måde, som vi hjælper til her på Amager Naturcenter og på fælleden, kan jeg se, at vi kan hjælpe ude på vandet i et arbejdsfællesskab om at fiske, samle plastik op og tilbyde os til den formidling, som vi gerne vil være en del af, og som foregår langs med kysten,” siger Mads Madsen.

Her tænker Mads Madsen ikke mindst på Tårnby Kommune, der netop har fokus på kommunens kystlinje.

“Jeg kan se, at Tårnby Naturskole arbejder rigtig meget med at præsentere vandet og naturen langs kysten for børnene og de unge. Det er et af deres store indsatsområder, for der er et potentiale for det gode liv langs med kysten, som er mindst ligeså gode, som dem vi har i Naturparken,” siger han.

Båden leveres af det jyske værft Poca, der er specialist i hurtige, robuste åbne både, der blandt anvendes meget på Grønland.

“Vi skal have en robust og hurtig båd, for vi har kun skovhjælperne fem timer hver dag, så vi skal kunne komme hurtigt frem og tilbage fra de steder, hvor vi skal arbejde, så vi også kan nå at lave noget. Desuden skal den også være sikker, så vi kan have elever med ud,” uddyber Mads Madsen.

skovhjaelperne onlineMed båden kommer også ansættelsen af en kaptajn, så på den måde hjælper Mads Madsen på sin egen måde med skabe nye arbejdspladser. Der er lige nu ca 30 skovhjælpere tilknyttet, og et af formålene er at hjælpe de ansatte til et arbejde uden for Skovhjælperne. I Naturpark Amager anlægger Skovhjælperne blandt andet stier og plejer naturen i samarbejde med Naturstyrelsen, Københavns Kommune og Tårnby Kommune. Skovhjælperne hjælper desuden også med omdeling af Ørestad Avis.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk