søndag 5 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Skatteminister støtter Ørestad Parkeringsforening

parkering skatteminister 356Skatteminsiter Karsten Lauritzen (V) besøgte Ørestad for at give sin støtte i kampen for lavere parkeringspriser. Han vil tage sagen op i regeringens økonomiudvalg

• Ørestad Parkeringsforening har fået en ny ven i deres kamp for billigere parkeringspriser i Ørestad.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) var onsdag 15. november på besøg i Ørestad Syd.
Her spiste han frokost hos formand for Ørestad Parkeringsforening Kirsten Lindberg Andersen, mødte hele bestyrelsen for foreningen, og fik en grundig orientering om parkeringsproblematikken.

parkering skatteminister 361Helt urimeligt
Foreningen mener at Ørestads bilister skal betale det samme for parkeringslicenser som i resten af København. Lige nu betaler de omkring 12.000 kroner årligt for at benytte By & Havns parkeringsanlæg.
Efter mødet med Ørestad Parkeringsforening erklærede Karsten Lauritzen, at han vil tage sagen op i regeringens økonomiudvalg. Desuden vil han opfordre Transportministe Ole Birk Olsen (LA) til at gå ind i sagen.
"Vi må have undersøgt, om det er lovligt at opkræve så høje parkeringslicenser, som man gør i Ørestad. For mig virker det som en helt urimelig forskelsbehandling," siger Karsten Lauritzen til Ørestad Avis.
"Jeg vil rejse spørgsmålet i regeringens økonomiudvalg, hvor vi i forvejen skal til at se på kommunernes forvaltning af parkeringsordninger.
Og så vil jeg kontakte min ministerkollega Ole Birk, og bede ham om at sætte en undersøgelse af Ørestads parkeringsordning igang," siger
skatteminster Karsten Lauritzen.

Øge presset
Han var inviteret til Ørestad af partikollegaen og BR-politikeren Jens-Kristian Lütken.
Partiet Venstre på Københavns Rådhus har længe kæmpet for, at kommunen gennem sit ejerskab af By & havn skal sørge for at parkeringspriserne for Ørestads bilister bliver sat ned.
”Jeg er glad for at skatteministeren tog imod min invitation. Det er meget positivt, at spørgsmålet nu bringes op på regeringsniveau. Det kan være med til at øge presset i forhold til at finde en løsning og dermed bringe os tættere på mere rimelige forhold for Ørestads indbyggere,” siger Jens-Kristian Lütken.

parkering skatteminister 363Fire vil lægge sag an
Formand for Ørestad Parkeringsforening, Kirsten Lindberg Andersen, er glad for at sagen nu også drøftes i regeringen.
"Fire beboere vil samtidig lægge  sag an imod kommunen, og søger lige nu fri proces," siger hun.
En af beboerne er enlig pensionist på 72 år. Hun skal jævnligt til kontrol på hospitalet, hun skal ofte hente sine børnebørn for at aflaste sine børn og vil gerne ofte besøge sin familie i Jylland. Hun må på trods af en lav pension trække næste 1.000 kr. om måneden ud af budgettet for at parkere sin lille, ældre bil.
"De bor alle fire til leje. De er ikke velhavende og bor ikke billigere end andre københavnere. Men de har ikke råd til at betale 1000 kroner ekstra om måneden for at have bil", sforklarede Kirsten Lindberg Andersen.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: