tirsdag 19 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

LilleArena har 158 børn i fire etager

lille arena legeplads 1Den integrerede daginstitution LilleArena er med sin beliggenhed i et af Ørestad Syds høje huse lidt udover det sædvanlige

• Daginstitutionen LilleArena har siden december 2013 boet i den midlertidige pacillon på Asger Jorns Allé, men er i februar 2017 flyttet til et splinternyt byggeri på Robert Jacobsens Vej 4. Bygningen er specielt tegnet og indrettet til idrætsinstitutionen. LilleArena er opdelt i en vuggestue med plads til 48 børn og en børnehave til 110 børn, som igen er opdelt i mindre i teams.
LilleArena har et klyngesamarbejde med fem andre institutioner i Ørestad, hvor de mødes til forskellige former for aktiviteter. Administrativt er der en fælles ledelse, fælles køkkenledelse og et fælles gårdmandsteam, ligesom enkelte forældremøder afholdes samlet. Anja Thorup ser mange fordele i det:

Idrætsprofil
Lille Arena har en idrætsprofil, der betyder at personalet arbejder med pædagogisk idræt som metode. Hverdagen består i pædagogiske idrætsaktiviteter som personalet organiserer, og leg hvor børnene leger på deres egne betingelser. Målet er at understøtte børnenes trivsel og udvikling og motivere livslang glæde ved at bevæge sig. Institutionens indendørs- og udendørsmiljøer er indrettet på en måde, der inspirerer og udfordrer børnenes egen leg og skaber rum for voksenstyrede aktiviteter.
anja thorup lillearenaAnja Thorup, pædagogisk leder af LilleArena.Anja Thorup, der er pædagogisk leder af LilleArena, uddyber:
”Det betyder for eksempel, at de, der kan tage trapperne, så vidt muligt skal. Vi har fokus på alt med kroppen som eksempelvis sund kost og god søvn og selvfølgelig at bevæge sig så meget som muligt. Selvhjulpenhed er også en del af vores fokus, ligesom hele vores indretning er baseret på vores idrætsprofil. Vi har store grupperum med mange klatre- og skummøbler og møbler på hjul, så man let kan opdele de store rum i mindre alt efter forskellige aktiviteter. Vi prøver at give børnene noget andet, end det de møder derhjemme”, forklarer hun. Anja Thorup er særlig glad for, at LilleArena har sit eget køkken med egen kok, så al maden kan laves på stedet, og at der er tale om et pædagogisk køkken, hvor børnene kan medvirke i madlavningen.

Indflydelse på indretningen
Anja Thorup var den første medarbejder, der blev ansat i den nye daginstitution, og hun har været med helt fra starten i planlægningen af institutionens både fysiske og pædagogiske rammer. I byggeudvalget har også både repræsentanter fra personalet og forældre deltaget, så alle har kunne få indflydelse.
lille arena legeplads 2”Dét at få lov til at være med i hele processen har været hårdt, men også fantastisk spændende. Der går nok nogle år, før vi helt er landet, men nu har vi eksisteret 3½ år og vi er godt på vej. Vi er jo kun lige flyttet i februar måned, så der er meget, der skal på plads. Her i starten har vi først og fremmest satset på at skabe tryghed for børnene, så må alt det andet komme hen ad vejen”, siger Anja Thorup.

En stor institution
De forældre til børn i Lille Arena, som Ørestad Avis mødte ved besøget, har delte meninger om kvaliteten af den nye daginstitution.
Sidra Abbas, der er mor til Zainab på 4 år, er positiv: ”Vi har ønsket at få vores barn ind her og vi er meget fornøjede. Vi er meget glade for personalet og vores datter stortrives. Hun kan især godt lide det store grupperum og legepladsen. At hendes stue er på 4. sal, har vi allerede vænnet os til”, fortæller Sidra Abbas.
Også Helgi Waag, der er far til Amy på 5 år og Eva på 1½ år, er positiv. De er flyttet med fra de midlertidige barakker: ”Vi er meget tilfredse med de nye forhold. Her er god plads til udfoldelse. De mange trapper er vi ikke vant til, men det fungerer fint. Den særlige pædagogiske linje kan jeg ikke sige noget om, for vi har ikke et sammenligningsgrundlag, men især vores ældste datter er meget glad for alle aktiviteterne, der tilbydes her”, siger Helgi Waag.

lille arena taglegepladsMindre plads
Knap så tilfreds er Daisy Jensen, mor til Emilia på 5 år og Oliver på 2 år:
”Vi ville hellere være blevet i de tidligere lokaler. Her i det nye hus er der 46 børn på én stue og det giver stressede børn. Hvor der før var fire rum, er der nu kun ét stort rum til hvert team. Jeg synes heller ikke, at legepladsen er stor nok i forhold til antallet af børn. Det betyder, at de bliver nødt til at blive lukket ud i hold, og det er ikke lige så godt som før”, mener Daisy Jensen.
”Med op til 158 børn er vi en stor institution i forhold til mange andre i kommunen, men vi har organiseret os i en teamstruktur, hvor vi udnytter ressourcerne bedst muligt. Vi har samme normering som andre vuggestuer og børnehaver og vi har en kontaktperson til hvert enkelt barn. Vi har glade børn og forældrene bakker os op, så jeg synes godt vi kan sige, at LilleArena er blevet en succes”, siger Anja Thorup. Der er da også allerede nu en lang venteliste for at få sit barn ind i LilleArena.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews