tirsdag 19 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Skolebestyrelse: Halve løsninger på pladsproblemerne

bibliotek arbejdsbordØrestad Skole skal låne lokaler af Ørestad Bibliotek på grund af pladsmangel - igen en frustrerende løsning, mener skolebestyrelsen på Ørestad Skole

• "Vi har nu haft denne dialog i gang igennem flere år, og frustreres gang på gang af de halve løsninger vores skole udsættes for pga. manglende rettidig omhu. Løsning der hverken er til gavn for elever eller personale på skolen. "
Sådan skriver formand for skolebestyrelsen på Ørestaad Skole Louise Juul Østergaard, i et brev til Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.
Anledningen er en ny, midlertid løsning der skal afhjælpe de store pladsproblemer på skolen. Forvaltningen vil låne førstesalen på Ørestad Bibliotek, hvor der i 3-4 måneder skal indrettes lokaler til lærerborberedelse. Lærernes nuværende lokaler er inddraget til skoleklasser.

'Semi-permanent'
Men løsningen skal kun vare indtil september, hvor en ny 'semi-permanent' løsning med glasvægge på skolens fællesarealer skal være klar.
"Vi er ganske overraskede især to ting i indstillingen. Dels det meget begrænsede tidsperiode indstillingen dækker over, og dels, at det forventes, at forberedelsen kan foregå i åbne rum, der til tider vil blive benyttet til andre formål," skriver skolebestyrelsen.

Skal flytte to gange
Bestyrelsen mener, at bygningstilladelsen til at etablere den semi-permanente løsning vil være på mindst 20 uger. Den vil således tidligst være klar i oktober.
"Dertil vil det tage betydelig tid for lærerne at flytte til de midlertidige lokater i biblioteket, for derefter allerede i september/oktober at flytte tilbage igen. Dette er tid, der vil blive taget fra den tid lærerne ellers kunne bruge til at undervise vores børn og arbejde med inklusion og trivsel," mener forældrene i skolebestyrelsen.

Ingen fortrolighed
De undrer sig også over, hvordan lærerne skal kunne lave forberedelse og team-arbejde i det store åbne rum på biblioteket. Her er der f.eks. ikke mulighed for samtaler om enkelte børn i fortrolighed.
"Lærerne vil dermed have forberedelseslokaler, de kun vil kunne bruge en begrænset del af tiden, og igen vil de skulle bruge tid på at flytte rundt for at finde lokaler, der reelt kan bruges til deres team-samarbejde".

Om igen
Skolebestyrelsen opfordrer nu til, at forvaltningen laver en ny plan, så der laves en løsning, som kan vare helt frem til Kalvebod Fælled Skole åbner, (forhåbentligt sommer 2018) og man kan indgå et samarbejde om kapacitetsproblemerne i Ørestad. Alternativt ønsker skolebestyrelsen at glasvægene på Ørestad Skole fremskyndes, så lærerne ikke skal flyttes rundt to gange på tre måneder.
Allerede i dette skoleår har Ørestad Skole 32 klasser, selv om den er bygget til maksimalt 30 klasser. Næste skoleår vil skolen have 36 klasser, da der starter 4 ekstra 0.-klasser. De cirka 100 børn er allerede startet i skolens fritidsordning.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

euronews