• Redaktionen
  • Kultur

Du må godt: Oplev lyskunst tæt på Ørestad

remiseparken lyskunst release 16 9Copenhagen Light Festival - et af få kulturtilbud, der kan lade sig gøre i coronatiden. 

 I år er det fjerde gang, festivalen afholdes, og i år kan man 5.-27. februar se over tredive værker i indre by, omkring Slotsholmenog i bydele som Sundby, Bavnehøj, Nordvest og Nørrebro. Det fulde program er netop offentliggjort.

Tæt på Ørestad er to markante lyskunstværker på vej. Urbanplanen har - med Områdefornyelsen Sundby som sponsor - valgt at deltage som udstillingssted under lysfestivalen, og i den nyåbnede Remiseparken kan man se to værker:

remiseparken lyskunst interconnectionLysende svampe. Et værk om vores sårbare natur af de to kunstnere Sara Ki Noguera Plans og Jonathan Ki Lindhult. (copenhagenlightfestival)

remiseparken lyskunst releaseEn visualisering af Clarissa Concilio og Paolo Rotas lyskunstværk ’Release’. copenhagenlightfestival)

 

 

Det første værk ’Interconnection’ inviterer besøgende ind i en magisk skov bestående af lysende svampe. Svampe spiller en afgørende rolle i at holde vores natur i live og kan være nøglen til vores fremtid, da de forbinder planter og træer i et underjordisk netværk. Værket understreger skønheden ved disse svampe og udforsker ’bioluminescens’ – en ny bæredygtig lyskilde, der en dag måske kan bruges til at oplyse parkerne i vores byer. Det er de to kunstnere Sara Ki Noguera Plans og Jonathan Ki Lindhult der står bag værket.

Det andet værk ’Release’ af Clarissa Concilio og Paolo Rota udtrykker ønsket om frihed, bestemt af den aktuelle situation med Covid-19. Værket består af ét langt lysende rør som snor sig i toppen af parkens nye kæmpemæssige gyngestativer. Det taler i sit formsprog sammen med den svenske kunstner Ingrid Hanssons parkour-installation – en 45 meter lang permanent anlagt skulptur i Remiseparkens bevægelsesområde.

remiseparken elleskoven I elleskoven er der anlagt metalstier med lyskilder nedenunder, der viser vej når det er mørkt. (Partnerskabet).Remiseparken blev færdig i september måned sidste år. Og parkens eget lys er også opgraderet. En oplyst sti bugter sig ned igennem parken, ligesom der på boldbaner og skaterbane er mulighed for at tænde spotlys på anlæggene, så de også kan bruges i den mørke tid – dog kun frem til kl. 22. Den svenske kunstner Ingrid Hansson har lavet en 45 meter lang skulptur sammen med en parkour-udøver. Formsproget i den permanente skulptur passer flot sammen med det midlertidige lyskunstværk ’Release’.

Parken fungerer også som regnvandsresevoir, og til det formål er der plantet en elleskov, som kan tåle at stå under vand. I elleskoven er der anlagt metalstier med lyskilder nedenunder, der viser vej når det er mørkt –  et lille lyskunstværk i sig selv.

https://copenhagenlightfestival.org

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk