lørdag 15 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Livshistorier for ældre starter ny sæson

leg i gaard stadsarkivDet giver sammenhold og fællesskab at dele historier fra livet. ’Byd din nabo på en historie’ har haft stor succes. Deltagerne har åbnet op for deres erindringer og glæde ved at fortælle og lytte til andres historier.

Sidste sæson blev en så stor succes, at deltagerne valgte at køre livshistoriemøderne videre i eget regi. Nu kan flere ældre få chancen. Onsdag 28. august kl. 10-12 er der uforpligtende intro til en ny, gratis sæson af aktiviteten.

”Jeg har glædet mig hver eneste gang til at møde de andre og sat alt muligt andet til side for at være med. Det har været lidt af ugens højdepunkt,” fortæller Kaj Anker Jensen, der deltog sidste sæson.

For Inger Eriksen var det som at få noget af sit gamle liv tilbage, som hun havde glemt:
”Jeg kunne vitterligt intet huske fra min barndom og tidligere liv, det lå dybt begravet. Men så kom erindringerne nedslag for nedslag og åbnede sig gradvist – og blev lyslevende som om det skete lige nu.”

’Byd din nabo på en historie’ er et samarbejde mellem Partnerskabet i Urbanplanen, Københavns Kommune og Roberta Montanari fra Bio-Salon, der faciliterer historierne. Roberta Montanari er journalist og underviser, og vil den 28. august fortælle, hvordan man nemt kommer i gang med at skrive om perlerækker af oplevelser i sit liv, selvom man ikke har erfaring med at skrive.
”Alle kan være med uanset forudsætninger, også selvom ens dansk ikke er perfekt,” forsikrer hun.

Ingen skal læse det, man skriver, og man deler kun det, man har lyst til. Deltagere fra det foregående hold vil fortælle om, hvad de har oplevet og fået ud af forløbet.

Smagsprøve fra en deltagers tekst:
'Min Far' af Hanne Vestergaard
”Som lille pige kunne jeg lide at være i nærheden af min far. Hans skrivebord var meget bredt og dybt og med skabe i siderne. Skabene kunne åbnes fra begge sider, og ofte sad jeg under skrivebordet, mens min far arbejdede. Det var en stor tryghed for mig at sidde dér – tæt på min far. Når han som præst var på husbesøg i sognet, fik jeg som noget helt naturligt ofte lov til at komme med. Det skete også, når han var på husbesøg i forbindelse med dødsfald. Den døde lå i ’den pæne stue’, hvor der var slukket for varmen. Jeg husker det ikke som skræmmende at se et dødt menneske.”

Tilbuddet er gratis for alle københavnere +65 år, og kører hver uge fra den 28. august og frem til jul, ferier undtaget. Fra januar 2020 er planen, at ’Byd din nabo på en historie’ bliver en frivillig aktivitet, som deltagerne selv kan overtage. Roberta vil derfor uddanne tovholdere, som kan varetage undervisningen.

Foto: Stadsarkivet.

Intro til ’Byd din nabo på en historie’ foregår  28. august kl. 10-12 i Dyvekevængets Beboerhus, Urmagerstien 28 i Urbanplanen.
Man kan komme uanmeldt eller kontakte Roberta Montanari først. Tag gerne din nabo med!
For mere info kontakt Roberta Montanari på telefon 3035 7279 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Se mere på www.biosalon.dk/ og www.urbanplanen.com

 

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: