lørdag 20 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Frivillige driver nyt digitalt værksted

digitalisering vaerksted STORM20 FOTO2På et nyt digitaliseringsværksted i Stormgade kan alle få hjælp til at digitalisere VHS-bånd, dias, smalfilm og lydbånd mv. Borgerne kan på den måde give gamle private optagelser et nyt digitalt liv

Siden tidligt i foråret har en gruppe dedikerede frivillige arbejdet på at sammensætte digitaliseringsværkstedets tilbud og med at indrette værkstedet.  Takket være hjælp fra disse borgere, kan enhver nu lære at digitalisere det de har liggende i gemmerne derhjemme.

Fotografier, lyd og levende billeder har de sidste 100 år udgjort en central del af vores fælles og individuelle erindringer, men kun en brøkdel af de analoge materialer lever videre i den digitale tidsalder.

”Minderne fra vores familie og vores bys historie har ligget alt for længe på lofter og i kældre. De skal nu vækkes og få et digitalt liv!” Ordene lyder fra projektleder for Digitaliseringsværkstedet, Jeppe Christensen.

”Smalfilm fra min barndom, som jeg har haft liggende på loftet i mange år, kan jeg nu endelig for mulighed for at se.” siger Bruno, frivillig og superbruger i Digitaliseringsværkstedet.

Digitaliseringsværkstedets åbning giver også muligheder for, at foreninger og arkiver kan digitalisere deres arkiver til glæde for alle borgere: ”Digitaliseringsværkstedet giver mulighed for, at vi kan indscanne arkivets mange negativer, specielt store, gamle glaspladenegativer. Det havde vi ellers ikke mulighed for, ” forklarer Helge Olsen, Valby Lokalhistoriske Selskab og Arkiv.

Det nye værksted ligger i STORM20, som er en ny kulturinstitution i Stormgade 20, på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard. Her kan man finde café, en lille butik, kulturinformation og et såkaldt 'Makerspace' hvor frivillige driver forskellige værksteder. STORM20 er en del af projektet "Historie & Kunst i gadeplan" som er muliggjort via støtte fra Nordea-fonden.

Det digitale værksted er etableret i samarbejde med Københavns Stadsarkiv. Der er officiel åbning af værkstedet torsdag 20. september. Alle borgere er inviterede til åbningen, som vil byde på taler fra Nordea-fonden og fra Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (ALT), samt demonstrationer af værkstedets mange maskiner.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld glæder sig over mulighederne i værkstedet:
”Det er fantastisk, at teknologien gør gamle minder spillevende igen. Mange af os har som minimum et par kassettebånd eller hjemmevideoer på VHS liggende, og med digitaliseringsværkstedet er teknologien nu tilgængelig for enhver, der har lyst. Digitaliseringsværkstedet i STORM20 er også et skoleeksempel på, hvad engagerede borgere kan udrette. Det er de frivillige, der har skabt værkstedet, og den slags kræfter er noget af det fineste, vi har," siger Niko Grünfeld.

Offentlig åbning af STORM20’s DIGITALISERINGSVÆRKSTED: Torsdag 20. september kl. 15.00-17.00
Sted: STORM20, Stormgade 20, 1555 København NV
ÅBNINGSTIDER FOR DIGITALISERINGSVÆRKSTEDET
Torsdage i lige uger: 10-20
Torsdage i ulige uger: 10-15.30.
www.storm20.kk.dk  


Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser