fredag 26 april 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Ny HOWALT udstilling med spindemøl og sølvbromider

nicolai howalt 0761Billedkunstner Nicolai Howalt fra Våren i Ørestad er fortsat en efterspurgt udstiller i ind- og udland. Fredag  var der fernisering for hans nye udstilling 'An ode to Pareidolia'

• Udstillingen på Galleri Asbæk i Bredgade undersøger og hylder fænomenet pareidolia, som er den egenskab hvor hjernen får os til at se motiver i noget der er motivløst. Hjernen er indrettet til at få øje på strukturer og mønstrer i abstrakte former for bedre at kunne forstå verden omkring os.
"Pareidolia betyder at se sammenhænge og motiver hvor der ikke nødvendigvis er nogen. Der opstår billeder i billedet, så at sige," sigerNicolai Howalt selv.

howalt spin mides 23 45Spindemøl på fælleden
Nicolai Howalt arbejder også med begrebet invasive arter i sine nye værker. På udstillingen finder man fotografier af invasive planter fra Botanisk Museum.
Et andet motiv er fundet på Kalvebod Fælled. Privat bor kunstnerparret Nicoali Howalt og Trine Søndergaard i Våren ved Ørestad City. Ude på fælleden fandt Nicolai træer og planter indhyllet i spindemøllets fine spind, som efterlader et uhyggeligt og forurenet udtryk. Men der opstår også abstrakte, sarte og smukke mønstre, åbne for fortolkninger.

howalt Silver migrationNår sølvbromiden spalter
En tredie mulighed for at lade sig føre afsted i pareidolia, er i Nicolai Howalts kunstneriske undersøgelse af fotografiets mere kemiske proces. Nicolai havde købt noget gammelt fotografisk papir på nettet, og opdagede at der opstod nogle smukke abstrakte motiver i papiret under fremkaldelse.
"Det er sølv-ioner som gør papiret lysfølsomt. På grund af alder eller opbevaringsform migrerer og spalter sølvet sig," forklarer Nicolai. "Det var jo helt unikke billeder, som lå dér. Billeder, som kemien i papirerne selv havde skabt."
Nicolai Howalt har i flere omgange arbejdet med naturvidenskabelige tilgange til kunst og fotografi.
Serien Light Break (2014) består af afbildninger af usynlige lysstråler, og Elements (2016), der viser resultater af kemiske grundstoffers legeringsprocesser på metalplader.


Nicolai Howalt: An ode to Pareidolia. Martin Asbæk Gallery. Bredagde 23. Frem til 2. juni.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.