fredag 19 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Ørestad har fået sin første 'biffen'

bibliotek_biograf”Der skal ske noget for børnefamilierne”, siger bibliotekar Morten Findstrøm, der har startet en biograf for de to til fem-årige på Ørestad Bibliotek

Stolene mangler, og gulvet flyder med puder. Men ellers ligner ”Klasiker Kino”, Ørestad Biblioteks seneste tiltag, en rigtig lille biograf med stort, hvidt lærred og filmplakater på væggene. Og det er også meningen.

For her i hjørnet på førstesalen kan man fremover se børnefilm hver tirsdag formiddag fra kl. 10 til 12. Fx ”Alfons Åberg” og ”Muldvarpen”. Korte kvalitetsfilm, som små biografgængere fra to til fem år har lyst til at komme og se. Tilbuddet er gratis og kræver ikke nogen tilmelding.

”Vi har jo så dejlige lokaler og fint udstyr og ønsker, at så mange som muligt skal få glæde af det, siger Morten Findstrøm, der trækker på gode erfaringer fra en lignende filmklub på Vesterbro. Han håber på samme store opbakning i Ørestad og forestiller sig, at især forældre på barsel og børneinstitutioner vil kigge forbi.

Og noget tyder på, han får ret. På åbningsdagen den 15. januar dukker en gruppe fra Børnehuset 8TALLET op. Syv små publikummer, som planter sig på puderne for at se ”Muldvarpen og den grønne stjerne”. At dømme efter tavsheden og den dybe koncentration, falder filmen i god jord. Ægte biografstemning.

Dokumentarfilm til de voksne
Men er man voksen og måske knap så meget til muldvarpefilm, behøver man ikke føle sig snydt. Den 14. februar skyder Ørestad Bibliotek nemlig også en dokumentarfilmklub i gang. På sigt er det meningen, at publikum selv skal involvere sig og vælge, hvilke film, der bliver vist på lærredet. Men denne aften står der dokumentar om Olof Palme på programmet. Filmen vises kl. 19, og arrangementet er gratis.

”Og man skal altså ikke lade sig afskrække af puderne på gulvet”, griner Morten. ”Vi sætter selvfølgelig stole frem til de voksne.”

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser