lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Teater i Under Vand

SO LONG, LONESOME er titlen på den første teaterforestilling nogensinde i Under Vand i Ørestad City. Det er Teater Undskyld, som opfører stykket i kælderen på Kay Fiskers Plads fra 25. til 29. september. Stykket afdækker kærlighedens kvaler bag facebook-profilerne SO LONG, LONESOME er en 'asocial tragikomisk forestilling om kærligheden og den svære vej dertil' som skriver Teater Undskyld i en pressemeddelelse. Truppen består af fire kvindelige skuespillere, som giver portrætter af ikke mindre end 14 forskellige karakterer af begge køn - alle med kærligheden tilfælles, som deres stærkeste drift og største modstand.

"I et rablende hverdags sprog går de alle målrettede mod lykken, men de sidder fast i ordene, farer vild i genvejene og kommer ingen vegne", skriver Teater Undskyld.

SO LONG, LONESOME er også en teaterinstallation hvor ensomheden undersøges i en række stilistiske og groteske billeder. Alle mødes, men ingen finder hinanden i en anonym verden, hvor alle vandrer rastløs ind og ud af hinandens liv, uden rigtigt at opdage hvem de lige har haft chancen for at møde. Det er netop i byen, tæt befolket af mennesker vi føler os allermest ensomme.

"For hvem er man i virkeligheden - bag sin facebook profil, sit kærlighedsbrev uden modtager, bag sit navn som er så kedeligt at man ikke engang selv kan huske det?"

En tekst fra forestillingen er formet som et kærlighedsbrev:

"..Jeg har set dig og ventet på det øjeblik hvor jeg ku løfte din hånd op og sige :
Kærligheden løfter os op hvor vi hører til, hvor ørnene græder på bjergets top, langt fra den verden vi kender, hvor den rene blæser.
Og selv om jeg måske ikke er lige er den du har forestillet dig.
Er jeg stadigvæk en (k)ærlig mand i min bedste alder, og jeg har stadig en masse at byde på.
Jeg elsker dig, vil du gifte dig med mig, vil du stikke af og aldrig komme tilbage.
Jeg har en andel Valby og der er plads til 2.
Med Venlig Hilsen Kem
Ps. Hvis du har en kæreste, UNDSKYLD."

Forestillingen har urpremiere 25. September 2009 klokken 20. Derefter spilles der 26.-29. september klokken 20 samt 27. september klokken 16.

Spillested: Kulturstedet UNDER VAND, Kay Fiskers Plads 11, kld. (lige ved Ørestad station)

Billetter: 60 kr. Billetbestilling: 60800676 eller  på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fakta:
SO LONG LONESOME
Instruktion: Marie Kirstine Bang
Dramatikere: Nanna Cecilie Bang og Tommy Oksen
Med: Ena Spottag Fog, Angelina Colom, Nanna Cecilie Bang og Lea Høirup.

Lysdesign: Mone Jørgensen

Grafik: Torsten Lindsø Andersen

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: