Hørgården undgik ghettolisten

hoergaardenHørgården var på den såkaldte ghettoliste i 2018 og 2019, men nu er boligområdet på Amagerfælledvej taget ud af listen.

Hørgården, som er den sydlige del af Urbanplanen, gik fri af den omstridte ghettobetegnelse, på grund af en lille reduktion i andel beboere med en dom, samtidig med at landsgennemsnittet for dømte beboere i sociale boligområder er øget lidt. Hårgården var ellers i risiko for at havne på den "hårde" ghetteoliste, hvilket ofte betyder at staten kræver nedrivning af boliger.

Samtidig med nedgangen i antallet af dømte, har det boligsociale kontor Partnerskabet arbejdet at hjælpe beboere, som manglede at få registreret og godkendt deresuddannelsesbeviser fra andre lande. Andelen af uddannede beboere har nemlig også betydning for, om et boligmområde havner på listen. Der var også en hel del, som fik godkendt deres udddannelser i løbet af 2020, men registreringen får først effekt i 2021, skriver urbanplanen.com.

Alligevel er Partnerskabet ret sikre på, at Hørgården ikke udpeges til listen i 2021. Men for at undgå, at området igen havner på listen, skal Hørgården udvikles, så der beboersammensætninge ændres. Bl.a. gennem 'fortætning', det vil sige opførelse af private boliger:

"I 3B og i afdelingen er vi opsatte på, at Hørgården skal sige helt farvel til ghettolisten – og ikke på gensyn. Vi kan ikke have en situation, hvor Hørgården rykker ind og ud af listen. Derfor er der behov for at tage yderligere fat med ekstraordinære tiltag. Bl.a. fortætning er et langsigtet bolværk mod ghettolisten, og dialogen med afdelingsbestyrelsen om at fortætte med nybyg af private boliger på Hørgårdens matrikel er i gang. Det skal naturligvis ske skånsomt og med stort hensyn til beboerne, og det er alle opmærksomme på," skriver Michael Hedegaard Jensen, leder af Partnerskabet.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk