Nu får København endelig en busterminal

busterminal koebenhavnBusterminal ved Dybbølsbro Station skal betjene 195 busser i døgnet. Staten har sagt OK til medfinansiering. 

Der er nu blevet fundet en løsning på trafikkaosset for fjernbustrafikken i Danmarks hovedstad. Københavns Kommune og Transport- og Boligministeriet er blevet enige om udformningen af en ny busterminal ved Dybbølsbro til de ca. 1,4 mio. passagerer, som årligt tager en fjernbus.

I dag holder fjernbusserne ved Valby Station, DGI Byen og i Bernstorffsgade, og holdepladsen på Ingerslevsgade ved DGI Byen, har været svært tilgængelig og prøvet af trafikkaos.

Den nye busterminal placeres under Dybbølsbro mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade langs Ikeagrunden og CABINN. Her vil den ligge stationsnært i forhold til S-tog på Dybbølsbro Station og den kommende metro til Sydhavnen, samt tæt ved Hovedbanegården.

Let og sikker adgang

”Københavns mange fjernbuspassagerer kommer fra nær og fjern. Der har længe været behov for, at der blev etableret en let tilgængelig terminal. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu har fået en aftale på plads, som samler alle fjernbusser i én central terminal med let og sikker adgang for busser og passagerer”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Busterminalen kommer til at koste 80 mio. kroner, hvoraf staten betaler de 20 mio. kroner. Kommunen betaler 60 mio. kroner, og resten skal betales af busoperatørerne over en årrække.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu i fællesskab har fundet en løsning, så København får en busterminal, der passer til en international storby. Hver dag kommer der turister og andre rejsende med bus til byen, og når terminalen bliver færdig, vil de opleve en langt mere rolig og sikker ankomst,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk