torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Snart åbner Ungdommens Demokratihus i Kødbyen

ungdommens demokratihusEfter flere års arbejde stå Ungdommens Demokratihus i København snart klar til åbning. Huset skal være et fremtidsværksted for demokrati og være åbent for alle unge.

Økonomiudvalget i Københavns kommune godkendte i 13. januar at fremrykke muligheden for brug af økonomiske midler til Ungdommens Demokratihus i Kødbyen. Demokratihuset skulle være åbnet for et år siden, men regeringens anlægsstop gjorde at planerne måtte udsættes. Nu er åbningen sat til 2020.

"Jeg er enormt stolt af vi på Rådhuset har prioriteret at fremrykke Ungdommens Demokratihus. København består af mange unge, og det er vigtigt, at vi gør alt hvad vi kan, for at de unge kan få det bedste udgangspunkt for at få indflydelse", siger Af Laura Rosenvinge (S), medlem af Børne- og Ungdomsudvalget.

Politiske festivaler
Ideen til huset opstod i 2016. Huset skal danne grundstenene for fremtidens demokrati. Her skal politisk engagerede unge mødes på tværs af ideologier. 

Ungdommens Demokratihus skal danne rammen om politiske festivaler, hvor helt almindelige unge københavnere kan kigge forbi og engagere sig. Valgkampe, debatter, kampagne aktiviteter, sangaftener, månedlige visionsdebatter og tværpolitiske arrangementer. Alle sammen aktiviteter, hvis målsætning er at bidrage til den demokratiske dannelse hos unge københavnere fra hele byen. 

Fælles bannerværksted
I huset skal alle politiske ungdomsorganisationer kunne være. Både DSU København, VU København, LAU København, SFU København, RU København samt KU København.

"Det kræver en vis størrelse. Helt konkret forestiller vi os, at der er plads til: kontorfaciliteter, mødelokaler, foredragssal og kreaværksted, hvor der f.eks. kan males bannere. Samtidig er det vigtigt for os med et køkken, hvor der kan laves mad til arrangementer og nogle toiletter. Det er herudover vigtigt med opbevaringsplads til alle foreningernes ting", skriver styregruppen for huset i et oplæg.

Laura Rosenvinge synes at det er vigtigt at de unge politikere får et sted hvor de kan modnes og danne netværk.

"At være ung i politik er ikke nemt. Jeg har selv oplevet at blive angrebet på min alder som politiker. Det er derfor vigtigt for mig at kunne være med til at vi giver de unge de bedst mulige forudsætninger for at være politisk aktive," udtaler Laura Rosenvinge.

Styregruppe
En styregruppe, nedsat af de partipolitiske ungdomsforeninger med Socialdemokrat Maria Gudme i spidsen, har i snart fire år arbejdet for at gøre huset til en realitet. Ungdommens Demokratihus skal ligge i et hus ved siden af H17 i Kødbyen på Vesterbro, og projektet er en del af et større moderniseringsprojekt i Kødbyen til 90 mio. kroner.

Ungemagt Amager vil give de unge en stemme lokalt

 

 

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: