6-dagesløbet genopstår i Ørestad

6dages loeb 02Det københavnske 6-dagesløb i cykling vender tilbage til byen i 2021, når Royal Arena lægger bane til løbet efter 22 års fravær.

Selv om det københavnske 6-dagesløb ikke afvikles næste år, har Par Nummer 7 langt fra erobret sin sidste omgang på nationale brædder.
Efter 22 års fravær vender 6-dagesløbet nemlig hjem til hovedstaden i januar 2021, hvor Royal Arena vil danne ramme om løbet. Tidlligere var det Forum på Frederiksberg, som hvert år afholdt 6-dagesløb med de bedste baneryttere i verden. Og Par Nummer 7 var altid en dansk duo. De sidste syv år har Michael Sandstød arrangeret løbet i Ballerup Superarena.
Adm. direktør for Royal Arena, Dan Hammer, har i længere tid haft en dialog med Michael Sandstød.
"Vi er enige om, at det er på tide, at løbet vender tilbage til København, hvor det startede tilbage i 1934. Heldigvis deler Royal Unibrew vores ønske om at genskabe den traditionelle københavnerbegivenhed, og det er ikke mindst takket være dem, at drømmen går i opfyldelse", siger Dan Hammer.
Royal Unibrew ser frem til at bidrage til en videreudvikling af konceptet.
"Vi er meget tilfredse med Royal Arena, og med samarbejdet omkring 6-dagesløbet tager vi partnerskabet til næste niveau", siger Carsten Nørland, nordisk direktør i Royal Unibrew.

Kortere bane
Den midlertidige cykelbane i Royal Arena vil blive minimum 200 meter lang, hvilket er 20 procent kortere end den permanente bane i Ballerup. Den tidligere bane i Forum var ligeledes cirka 200 meter lang.
"Med en lidt kortere bane bliver det lettere for parrene at tage omgange i jagterne, og det er godt for underholdningen, siger Michael Sandstød, der fortsat vil være sportschef og teknisk konsulent for 6 dagesløbet.
"Med flytningen fra Ballerup bliver 6-dagesløbet tilgængeligt for langt flere mennesker, hvilket åbner nye muligheder for både løbet og dansk banecykling. Den sportslige ambition er stadig at præsentere de længste jagter og det hårdeste 6-dagesløb i verden", siger Michael Sandstød.

Også for kvinder og børn
Efter planen skal det første 6-dagesløb i Royal Arena starte torsdag 28.januar 2021.
"Vi vil forsøge at skabe en moderne event med appel til forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter af løbet. Det er således en klar målsætning at få flere kvinder samt børn og unge til 6-dagesløb i fremtiden", siger Dan Hammer.

Kronprins Frederik åbner håndbold-VM i Royal Arena

Vi kan roligt regne med trafikkaos under Ishochey VM

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk