Svenske højrenationale mødes i Bella Center

bella comwell DSC 1281Omkring 200 medlemmer af det svenske parti Alternativ för Sverige samles på lørdag til valgkonference i Comwell konferencecenter i Bella Center

Alternativ för Sverige ledes af tidligere Sverigedemokrater, der enten er blevet ekskluderet eller selv gået fra partiet. Ifølge internetmediet Redox har partiet bygget alliancer med blandt andre tidligere medlemmer af det nynazistiske Svenskarnas Parti, der lukkede i 2015, samt andre dele af det nynazistiske miljø i Sverige.

(Foto: Arkivbillede. Comwell konferencecenter.)


Arrangementet skal kickstarte partiets valgkamp frem mod EU-parlamentsvalget 26. maj. Partiet fik 0,3 procent af stemmerne ved efterårets Riksdagsvalg i Sverige. Alligevel er partiet fulde af optimisme frem mod forårets EU-parlamentsvalg – og valgkampen lanceres i København. Efter konferencen er der middag og fest samme sted. 
“I Danmark bliver Alternativ för Sverige taget i mod med åbne arme. Samtlige lokaliteter vi har kontaktet ville gerne tage imod os. Men her i Sverige får vi blankt nej, fordi dem, der lejer lokaler ud, er bange for at få kritik i massemedierne,” siger partiformand Gustav Kasselstrand på partiets hjemmeside.

Redox har kontaktet Comwell Konferencecenter. Her bekræfter pressemedarbejder Simon Verheij til Redox, at Alternativ för Sverige-mødet skal afholdes i deres konferencecenter.
“Da det er et lovligt parti, kan vi ikke nægte dem adgang, uanset hvad man så måtte mene om dem. Så længe man overholder de gældende love og regler, så kan vi ikke nægte ytringsfriheden eller forsamlingsretten. Hvis vi begyndte at nægte nogen adgang, uanset om vi synes om dem eller ej, så ville vi jo faktisk bryde loven,” siger Simon Verheij til Redox.
Comwells presseansvarlige oplyser desuden, at der ikke iværksættes nogen særlige forholdsregler i forbindelse med mødet, men siger, at hvis der er nogen af de ansatte med minoritetsbaggrund, som ikke har lyst til at arbejde på dagen, så finder hotellet “en løsning på det”.

Det antifascistiske miljø i København har samtidig indkaldt til og bebudet aktioner ved Bella Center på lørdag.

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk