onsdag 19 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Alfred Nobels Bro med byens længste bænk

sydhavn alfrednobelbro 3Søndag 16. december indvier Københavns Kommune Alfred Nobels Bro, som forbinder de nye bydele i Sydhavnen. Broen bliver samtidig et oplagt sted at gøre ophold og nyde den fantastiske udsigt fra havnens længste bænk, der er bygget som en integreret del af broen

Broen er opført på et sted, som stadig er ukendt for mange. Den forbinder de nye bydele Teglholmen og Enghave Brygge i Sydhavnen. I første omgang bliver Alfred Nobels Bro kun åbnet for cyklister og fodgængere, men når metroarbejdet på den nye sydhavnsgren er færdigt i 2024, bliver der desuden åbnet for bilister, som dermed også kan komme nemmere til og fra de nye bydele i Sydhavnen. Når der ikke kan åbnes for biler før 2024, skyldes det, at der skal være plads til metroens anlægsarbejde.

Alfred Nobels Bro er foreløbig den sidste planlagte bro på Havneringens 13 km lange rute, der gør det nemt for bløde trafikanter at komme hele vejen rundt langs Inderhavnen. Indtil nu har cyklister, løbere og fodgængere kunnet benytte Belvederebroen fra 2016, som ligger mellem Enghave Brygge og Frederiks Brygge. Med Alfred Nobels Bro kommer der en bro over Frederiksholmløbet, hvilket skaber en mere direkte rute mellem det nye Sydhavn og Indre By.

sydhavn alfrednobelbro 2Boligområderne på begge sider af broen er fortsat under opbygning, så man vil i den første lange tid have oplevelsen af at færdes på en byggeplads, men omvendt har man så mulighed for at følge udviklingen af Københavns nyeste bydel på tætteste hold.

Flere af broerne i Københavns Havn er spektakulært designet og er blevet til populære udkigs- og opholdssteder. Den nye Alfred Nobels Bro er ingen undtagelse. Broen er designet med havnens længste bænk på 70 meter langs den sydvestlige side, hvor man kan sidde og nyde havnen og havnemiljøet i det nye Sydhavn.

”Jeg er sikker på, at Alfred Nobels Bro med tiden bliver et populært opholdssted, og den vil samtidig være en vigtig brik i forhold til at løfte infrastrukturen i den sydlige del af København. De bløde trafikanter får en nem og rolig forbindelse langs vandet mellem Sydhavnen og centrum af København. Ruten bliver især et godt alternativ for cyklisterne til den stærkt befærdede Vasbygade, som er præget af tung trafik og kan virke larmende og utryg,” siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Indvielsen af Alfred Nobels Bro foregår søndag d. 16. december kl. 12-14, hvor alle interesserede er velkomne. Teknik- og miljøborgmesteren holder tale, der vil være æbleskiver og varme drikke, musik og fotoudstilling samt mulighed for at komme på byvandring med stadsarkitekt Tina Saaby, som vil fortælle om byudviklingen og arkitekturen i de nye byområder.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme