fredag 29 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Akutklinikken på Amager er reddet

Akutklinik onlinePå trods af anbefalinger fra administrationen i Region Hovedstaden om lukning af Akutklinikken på Amager redder politikerne den nu 

 ⋅ Et flertal i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg stemte imod en lukning af Akutklinikken på Amager samt en tilsvarende lukning af klinikkerne i Gentofte og Glostrup.

"Det betyder i praksis, at status-quo situationen vil blive indskrevet i den kommende hospitalsplan for Region Hovedstaden. Dermed er der sat et foreløbigt punktum for en noget skinger debat. Og for Amagers vedkommende betyder det, at den populære Akutafdeling på Amager Hospital kan fortsætte sit seriøse arbejde. Samtidig skånes borgerne for 13 kilometers unødvendig rejsetid til Hvidovre Hospital," siger regionsrådsmedlem Finn Rudaizky (DF).

Administrationen i Region Hovedstaden havde ellers anbefalet en lukning af de tre klinikker en anbefaling, som de delte med Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at ressourcerne samles på ét sted. 

"Lidt efter lidt gik det op for de mindre partier i Region Hovedstaden, at lukning og flytning slet ikke var det som borgerne ønskede. Tværtimod," siger Finn Rudaizky.

Han peger dog på, at Region Hovedstadens dårlige økonomi, foranlediget af ekstra udgifter til den skandaleramte Sundhedsplatform, kan bringe Akutklinikkerne op til debat igen.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: