lørdag 20 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Byhaverne på Sundholm lever videre

byhaven sundholmByhaven på Sundholm er et beskæftigelsestilbud for socialt udsatte, og besøgshave for skoler og institutioner. Med budgetaftalen for 2019 har Byhaven fået forlænget sin bevilling på 0,6 mio kroner årligt frem til 2022

I Sundholms byhave har nogle af byens socialt udsatte borgere deres daglige gang, da byhaven danner ramme for et beskæftigelsestilbud, der skal gøre dem klar til arbejdsmarkedet. De sælger bl.a. juletræer og julepynt i december. Samtidig er haven åben for skoler og institutioner, der kan komme og lære om planter og kompost.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) har besøgt byhaven mange gange og var i maj med til at åbne læringsuniverset, 'Bertils Byhave', i haven på Sundholm.

”Byhaven giver brugerne noget at stå op til, øger deres livskvalitet og giver dem en indgangsvinkel til arbejdsmarkedet. Samtidig er det godt for børnene, at de kan være i haven sammen med deres skoler og børnehaver, og at de kan møde nogle mennesker, de måske ikke er vant til at møde. Det er et fantastisk sted at komme, og jeg er meget tilfreds med, at vi har fået afsat penge i budgettet til, at den kan køre videre,” siger Mia Nyegaard.

Budgetaftalen for 2019 betyder desuden, at der på socialområdet bliver afsat 20,7 mio. kr. til handicapområdet, hvor man blandt andet vil ansætte flere sagsbehandlere, og 15,5 mio. kr. til flere botilbudspladser til psykisk sårbare borgere. Derudover er der i 2019 afsat 3 mio. kr. til hjemløse-indsatser. I aftalen er det også besluttet, at der henover de næste fire år skal bruges 320 mio. kr. på at modernisere og opføre helt nye botilbud til handicappede og psykisk sårbare.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme