lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Fremtiden uvis for Under Vand og kulturmedarbejderen

Fremtiden er usikker for kulturstedet Under Vand og for Ørestads nye kulturmedarbejder. Et enigt kultur- og Fritidsudvalg i Københavns Kommune har kun bevilget 300.000 kroner til de to kul- turordninger i 2010

Ansøgningen lød på 600.00 kroner.Ved at nedsætte bevillingen ønsker kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) at presse andre aktører på banen når det handler om Ørestads kulturliv:

“Vi vil gerne fortsætte ordningen med kulturmedarbejderen, som vi har lovet. Men samtidig sender vi et kraftigt signal til virksomheder og andre aktører i Ørestad om at de godt må tage et større ansvar for kulturen”, siger Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Hun ser gerne, at DR indgår som partner og sponsor for kulturen i Ørestad.

“Vi forventer at DR vil gå med i det her, og jeg vil tage sagen op når jeg mødes med DRs top i det nye år”, siger Pia Allerslev.

Under Vand og kulturmedarbejderordningen støttes af kommunen, Ørestad Gymnasium, By og Havn samt virksomheder m.fl. i Ørestad Kulturdage. Foreløbig er ansættelsen af kulturmedarbejder Catja Thystrup forlænget til 31. marts 2010. Til den tid håber man, at der er indgået en aftale med DR.

19. december holdt Under Vand det måske sidste koncertarrangement nogensinde. Det sker med ordene:

“Vi takker af med et sidste koncertarrangement (..) og overlader hermed den 1100 m2. store kulturkælder under Ørestad Metrostation til en uvis fremtid, da det på nuværende tidspunkt ikke vides om Under Vand får tilstrækkelige midler til at kunne fortsætte i 2010”.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: